ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Leclerc ζητάει εξηγήσεις από την Ferrari

Ο Charles Leclerc ζήτησε εξηγήσεις  από την ομάδα της Ferrari για την στρατηγική του στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Ο Leclerc εκίνησε από την pole και φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα στην Σιγκαπούρη πριν η Ferrari αποφασίσει να βάλει στα pit τον Vettel πρώτο, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν στην τρίτη θέση.

Η Ferrari σταμάτησε τον Leclerc στον επόμενο γύρο ωστόσο ο ρυθμός του Vettel με τα πιο φρέσκα ελαστικά του επέτρεψε να κάνει το undercut και να βρεθεί μπροστά από τον Μονεγάσκο.

Ο Leclerc εκνευρίστηκε από την κατάσταση και ζητούσε επανειλημμένως διευκρινίσεις από την ομάδα του μέσω του team radio για το υπόλοιπο του αγώνα. Τελικά τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Vettel, ο οποίος κατέκτησε την πέμπτη του νίκη στην Σιγκαπούρη για να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από ένα χρόνο.

Μιλώντας μετά τον αγώνα ο Leclerc είπε:

“Εξεπλάγην γιατί δεν ήξερα στο αυτοκίνητο. Αλλά υποθέτω πως αν η απόφαση είχε παρθεί, ήταν καλό για την ομάδα και πρέπει να ήταν ο μόνος τρόπος για εμάς να κάνουμε το 1-2.”

Leclerc

“Αν αυτή είναι η περίπτωση τότε καταλαβαίνω απολύτως αλλά προφανώς από το αυτοκίνητο είναι λίγο απογοητευτικό.”

“Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω τα πράγματα πολύ καλύτερα ή πολύ διαφορετικά. Το μόνο πράγμα που πιθανότατα θα έκανα είναι να ρωτήσω περισσοτερα για την στρατηγική γύρο μου. Ποιος θα μπει στα pit και ποιος όχι επειδή δεν ήξερα.”

“Οπότε δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πιέσω περισσότερο στο πρώτο stint. Έχουμε πολλά δεδομένα και θα τα αναλύσουμε.”

“Μιλούσα αρκετά συχνά στο team radio. Αλλά μόλις βγήκε το Safety car συγκεντρώθηκα στην δουλειά μου και προσπάθησα για το καλύτερο στον αγώνα μου.”

“Μόλις σκέφτηκα περισσότερο την κατάσταση μετά, είδα τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ακόμα και αν χρειάζομαι περισσότερες εξηγήσεις για να καταλάβω πλήρως την απόφαση που πάρθηκε “

“Είναι πάντα απογοητευτικό, επειδή  στο μονοθέσιο βλέπεις μόνο την κατάσταση σου και τίποτα άλλο.”

Ο Leclerc αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο πλάνο δεν συζητήθηκε πριν τον αγώνα αλλά επιμένει ότι το επίπεδο επικοινωνίας με την ομάδα είναι “πολύ καλό”.

“Δεν μιλήσαμε για αυτό πλάνο καθόλου.” είπε.

“Αυτή θα είναι μία από τις συζητήσεις, να προσπαθήσουμε και να καταλάβουμε γιατί δεν μιλήσαμε για αυτή την κατάσταση πριν.”

“Αλλά είναι αδύνατον να εξετάσεις όλες τις περιπτώσεις σε έναν αγώνα. Όλες τους είναι μοναδικές.”

“Το επίπεδο του πόσο μιλάμε στην ομάδα είναι πολύ καλό.” πρόσθεσε.

“Υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες δεν μιλάς αλλιώς τα μίτινγκ θα κρατούσαν οχτώ ώρες περισσότερο και δεν το θέλω αυτό. Ήδη κρατάνε αρκετά.”

“Νομίζω ότι είναι πολύ καλός ο τρόπος που δουλεύουμε αλλά πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις με τις οποίες δεν συμφωνείς.

Leclerc

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).