UncategorizedΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Leclerc θα αγωνίζεται πιο επιθετικά μετά το συμβάν

O Charles Leclerc είπε ότι το βρήκε αστείο πως στην συνέxεια του αμφιλεγόμενου Αυστριακού γκραν πρι,ένα βίντεο αναδείχτηκε που έδειχνε τους δυο οδηγούς να λύνουν τις διαφορές τους από τις μέρες τους στα καρτ.

Ο Leclerc έχασε την πρώτη νίκη της καριέρας του αφού ο Verstappen τον πέρασε στους τελευταίους γύρους του Red Bull Ring. Μία κίνηση που δημιούργησε πολλές αντιπαραθέσεις αφού οι δυο τους συγκρούστηκαν τροχό με τροχό και ο Leclerc κατέληξε εκτός πίστας.

Μέτα,ένα βίντεο το όποιο έκανε τον κύκλο του στα Social media έδειξε τον νεαρό Leclerc να απορρίπτει μια σύγκρουση στο WSK Euro Series karting με τον Verstappen το 2012 και να λέει πως ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Την ώρα που ο Verstappen έκανε παράπονα πως τον χτύπησε οικειοθελώς και τον έβγαλε έξω.

Ρωτήθηκε ο Leclerc αν είχε δει το βίντεο και αν το έβρισκε διασκεδαστικό παρά τα γεγονότα,και ο Leclerc απάντησε γελώντας.”Ναι,είναι αρκετά αστείο,το είδα παντού στα Social media.

“Νομίζω πως είναι αντεστραμμένη οι ρόλοι οταν έλεγα πως ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν και αυτός έλεγε πως τον έσπρωξα έξω από την πίστα.”

“Τώρα εφτά χρόνια αργότερα είναι το ίδιο.αντεστραμμένη οι ρολόι,στην Formula 1 και οι δυο μας οδηγούμε για δυο κορυφαίες ομάδες.”

“Μου υπενθυμίζει τον δρόμο που κάναμε μαζί από τις τότε εποχές. Ήμασταν παιδιά,με το όνειρο να μπούμε στην Formula 1 και τώρα παλεύουμε μεταξύ μας στην Formula 1. Είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις.”

Ο ανταγωνισμός των δυο στα καρτ είχε κάποιες περίεργες στιγμές σύμφωνα με τον οδηγό της Ferrari. Ο όποιος πιστεύει πως η ιστορία είναι καλή για την θέαση στην F1.

Είπε πως η σχέση του με τον Verstappen έγινε λίγο καλύτερη με το πέρασμα των χρόνων,ομολογώντας πως.”Δεν είμαστε οι καλύτεροι φίλοι” όταν ξεκίνησαν να αγωνίζονται.

“Όταν είσαι μικρός,όλη την ώρα κάτι γίνεται,με την μ;iα θα γίνει ο εχθρός μου και εγώ για αυτόν,”είπε ο Leclerc.”Ήμασταν αρκετά μικροί,λογικά ήταν πίσω στο 2012-2013.”

“Ακόμα είμαστε αρκετά μικροί αλλά έχουμε ωριμάσει αρκετά.”

Binotto

O Leclerc ακόμα δηλώνει πως είναι χαρούμενος που θα μπορεί να είναι πιο επιθετικός,όπως ο Verstappen που κέρδισε στην Αυστρία,αφού το ατύχημα τους φαίνεται δεκτό.

Η Ferrari ένιωσε πως η απόφαση να μην τιμωρηθεί τον Verstappen ήταν λάθος από την στιγμή που παρόμοια περιστατικά καταλήγουν σε ποινή. Αλλά ο Leclerc δήλωσε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ήταν αρκετά εύκολο για αυτόν να το ξεπεράσει.

“Το μόνο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν περισσότερη σταθερότητα,”είπε.”Υπήρχαν περιστατικά στο παρελθόν που ήταν μικρότερα από αυτό και δέχτηκαν ποινή.”

“Αφού μπορούμε να αγωνιζόμαστε έτσι,τότε είμαι περισσότερο από χαρούμενος να αγωνίζομαι με αυτό τον τρόπο.”

“Νομίζω πως είναι καλό για την Formula 1. Πιστεύω πως αυτό θέλουν οι οδηγοί,άπλα πρέπει να ξέρουμε τι να περιμένουμε από τους άλλους.”

Ο Leclerc δήλωσε πως δεν πλησίασε την μάχη με τον Verstappen με αυτό το σκεπτικό και επανέλαβε πως,”Υπήρχαν ποινές μπορεί και για την ίδια δριμύτητα ή μικρά περιστατικά,που έδωσαν αρκετές ποινές.”

Ομολόγησε πως:

“Είμαι χαρούμενος με την απόφαση” και συμπλήρωσε πως οι επίσημοι πρέπει να παραμείνουν σταθεροί και θα αλλάξει το οδηγικό του στυλ”εστιάζοντας λίγο την επιθετικότητα μου”

“Είναι καλύτερο όταν είναι επίσημο,οπότε όλοι ξέρουν και αυτό. Αλλά ναι,αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε λίγο πιο μακριά με την επιθετικότητα μας στην πίστα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).