Ο Leclerc παραδέχεται ότι πρέπει να μάθει από τα “περιττά” λάθη

Ο Charles Leclerc λέει ότι πρέπει να δουλέψει πάνω στα τελευταία του λάθη μετά από το νέο του ατύχημα στις κατατακτήριες του Ουγγρικού Grand Prix.

Ο οδηγός της Ferrari έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην τελευταία στροφή στο Q1 και χτύπησε με το πίσω μέρος στις μπαριέρες, προκαλώντας ζημιές στην πίσω αεροτομή και στον διάχυτη της SF90.

Είχε ήδη κάνει αρκετά καλό χρόνο και έτσι κατάφερε να περάσει στο Q2 με τους μηχανικούς του να επιδιορθώνουν γρήγορα τις ζημιές.

“Ήμουν πολύ τυχερός που κατάφερε να συνεχίσω” είπε ο Leclerc.

“Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα για ότι έχουν κάνει αλλά ήταν ένα τελείως περιττό λάθος σε εκείνο το σημείο των κατατακτηρίων.”

Leclerc

“Είναι δύο λάθη σε δύο Grand Prix. Το πρώτο δεν ήταν αποδεκτό αλλά αυτό εδώ είναι σίγουρα απαράδεκτο και αν εμένα στον τοίχο θα ήταν πολύ χειρότερα.”

“Πρέπει να μάθω από αυτά τα λάθη. Αυτό εδώ είναι το δεύτερο σε κατατακτήριες και σε περιττό χρόνο. Οπότε πρέπει να το καταλάβω και να δουλέψω πάνω σε αυτό.”

“Από την μεριά, ήταν πολύ θετικό το Q3 από την μεριά μου. Φυσικά ήμασταν μισό δευτερόλεπτο πίσω, δεν είναι εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά γενικά είμαι χαρούμενος με τον γύρο μου.”

Ερωτηθείς αν αυτά τα λάθη είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής προσπάθειας,  ο Leclerc απάντησε:” Είναι λίγο διαφορετικά τώρα. Προφανώς στο Baku προσπαθούσα πολύ σκληρά.”

“Αλλά σε αυτό εδώ είχα τον Sebastian μπροστά μου. Ήξερα ότι θα χάσω λίγη κάθετη δύναμη αλλά εξεπλάγην τελείως με αυτό και είναι εντελώς δικό μου το λάθος. Θα δουλέψω πάνω σε αυτό.”

Leclerc

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS