Ο Leclerc έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Ferrari – Villeneuve

Charles Leclerc

Ο Jacques Villeneuve λέει πως ο Charles Leclerc “έχει αρνητικό αντίκτυπο ” στην Ferrari, επειδή η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί τον ανταγωνισμό μεταξύ του Sebastian Vettel και του φιλόδοξου νεαρού. 

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει ότι o Leclerc μετά από ένα χρόνο στην Sauber ήταν έτοιμος για μία μεγάλη ομάδα. Aλλά λέει επίσης πως η παρουσία του έχει αποσταθεροποιήσει την Ferrari και έχει αναστατώσει τον Vettel.

“Αν ακούσετε οποιονδήποτε οπαδό ή πάτε στα forum, ακόμα και για το ατύχημα στις κατατακτήριες  στο Baku ο Leclerc δεν επικρίνεται. ” είπε ο Villeneuve σχετικά με το τρακάρισμα του Leclerc κατά την  διάρκεια των κατατακτήριων στο Azerbaijan.

“Εάν ήταν ο Vettel θα είχε καταστραφεί από τα ΜΜΕ και από τον καθένα, για το ίδιο λάθος. “

“Τελικά πιστεύω ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Το τετ α κε στο Bahrain ήρθε εξαιτίας αυτού, τα team order στην Κίνα, όλα έρχονται από εκεί.”

“Και το ατύχημα του Lecler στις κατατακτήριες επίσης, ήθελε να αποδείξει ότι είναι το νούμερο 1 στην ομάδα. Τελικά αυτό βλάπτει όλη την ομάδα. “

“Ελπίζω να αποκατασταθεί η ισορροπία. Η Mercedes θα έπρεπε να είναι αυτή που θα τους κυνηγάει και αντ’ αυτού έχουν μόνο 3 βάθρα . Δεν έχει θετική επίδραση στην ομάδα, αυτό είναι όλο.”

Ο Villeneuve λέει ότι η Ferrari γνωρίζοντας πως το 2019 θα μπορούσε να παλέψει για τον τίτλο, θα έπρεπε να διατηρήσει τον Kimi Raikkonen εξασφαλίζοντας ότι ο Vettel θα νοιώθει άνετα.

“Ο Leclerc είναι γρήγορος, είναι προσωπικά έτοιμος ” είπε ο Villeneuve.

“Είναι η Ferrari που δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια κατάσταση.”

“Εάν παίρνετε την προοπτική του Leclerc, είναι υπέροχο να είσαι εκεί φέτος. Γι’ αυτόν είναι εκπληκτικό και δείχνει ότι είναι πολύ γρήγορος. “

“Αλλά αν πάρετε την Ferrari σαν ομάδα, πρέπει να δείτε το παρελθόν του Vettel και να θυμηθείτε όταν ο Ricciardo πήγε στην Red Bull. O Seb χρειάζεται να ξέρει ότι αγαπιέται από την ομάδα και από τους οπαδούς και αυτό δεν υπάρχει φέτος.”

Charles Leclerc
O Villeneuve πιστεύει ότι η ομάδα έπρεπε να κρατήσει τον Raikkonen για άλλον έναν χρόνο. Επισημαίνει ότι η  Mercedes είχε επιλέξει την σταθερότητα κρατώντας τον Valtteri Bottas μαζί με τον Lewis Hamilton όταν ο Esteban Ocon ήταν μία προφανής επιλογή.

“Είχαν ήδη τον Leclerc. Οπότε μπορούσαν να του δώσουν ένα συμβόλαιο για το 2020 και το 2021 και να κρατήσουν τον Kimi για έναν ακόμα χρόνο. Επειδή αυτή ήταν η χρονιά για να παλέψουν. Τότε όλοι θα ήταν χαρούμενοι επειδή τους δίνεις χρόνο εκ των προτέρων. Δεν εξισορροπούν τίποτα. “

“Αυτό δεν λέει ότι ο Leclerc δεν είναι καλός. Είναι εκπληκτικός, είναι πολύ γρήγορος, του αξίζει να είναι εκεί, δεν είναι αυτό το θέμα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Ferrari, o Seb χρειάζεται αυτό το είδος αγάπης γύρω του και απλά δεν ήταν η σωστή κίνηση.”

“Δείτε τι έκαναν στην Mercedes και δείτε πόσο δυνατή είναι αυτή την χρονιά. Αν είχαν βάλει τον Ocon εκεί,ο Lewis θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Θα ήθελε να τον φάει ζωντανό αμέσως και να τον καταστρέψει.”

“Αλλά υπάρχει σεβασμός με τον Bottas. Αν και οι 2 έχουν από 2 νίκες ο Hamilton δεν φαίνεται να είναι αναστατωμένος γι’ αυτό. Αυτό δεν έγινε για παράδειγμα με τον Nico και αυτό πραγματικά επιτρέπει στην ομάδα να αποδίδει σε ένα επίπεδο που δεν είχε αποδώσει ποτέ πριν. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Total
0
Shares
Related Posts