ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Leclerc εμπιστεύεται ακόμα τον Vettel

Ο Charles Leclerc επιμένει ότι εμπιστοσύνη που έχει στον teammate του παραμένει άθικτη πάρα τη σύγχυση με την συμφωνία πριν τον αγώνα που δημιουργήθηκε στο Ρωσικό Grand Prix.

Ο Leclerc δεν πάλεψε με τον Vettel στην εκκίνηση του Ρωσικού Grand Prix και του επέτρεψε να τον προσπεράσει ώστε να επωφεληθεί από το Slipstream του.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε αμφιλεγόμενη όταν ο Vettel αγνόησε τις αρχικές οδηγίες και δεν έδωσε την θέση πίσω στον Leclerc.

H Ferrari τελικά έδωσε προτεραιότητα στον Leclerc φέρνοντας τον πρώτο στα pit ώστε να κάνει το undercut, ωστόσο λίγα στιγμές αργότερα ο Vettel εγκατέλειψε με πρόβλημα στην MGU-K.

“Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη δεν άλλαξε” είπε ο Leclerc.

“Πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, ο Seb και εγώ. Επειδή πιστεύω πως είναι σημαντικό ως προς το όφελος της ομάδας σε ορισμένες περιπτώσεις να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στο άλλο αυτοκίνητο και αντίστροφα.”

“Και στους δύο τρόπους, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αλλά ναι η εμπιστοσύνη είναι ακόμα εδώ.”

Αναλύοντας την συμφωνία πριν την εκκίνηση του αγώνα,  ο Leclerc πρόσθεσε: “Νομίζω πως όλα σεβάστηκαν στην αρχή.”

“Πήγα αριστερά για να δώσω στον Seb το slipstream, ήξερα ότι θα προσπεράσει. Μετά έπρεπε απλά να κάνουμε την αλλαγή θέσεων, το κάναμε στα pit αργότερα.”

“Στην συνέχεια ο αγώνας μας πήρε την κάτω βολτα μόλις ο Seb είχε το πρόβλημα, το VSC δεν ήρθε την κατάλληλη στιγμή για εμάς. Όλα ήταν πιο περίπλοκα από εκείνη την στιγμή.”

“Πραγματικά δεν είχα λόγο να παλέψω επειδή όπως είπα εμπιστευόμουν πλήρως το γεγονός ότι θα αλλάζαμε θέσεις μέρα. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να πάρω κάποιο Ρίσκο εκείνη την στιγμή.”

“Γι’ αυτό και δεν πάλεψα.”

Ερωτηθείς για τον αν θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον αγώνα αν ο Vettel τον άφηνε να περάσει νωρίτερα, ο Leclerc απάντησε:” Όχι αν το αυτοκίνητο ασφαλείας έβγαινε την ίδια στιγμή.”

“Για να είμαι ειλικρινής αυτό ήταν το κύριο πράγμα που πήγε λάθος σήμερα αλλά δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε.”

“Είναι κρίμα για την ομάδα επειδή πίστευα πως είχαμε την δυνατότητα να τα πάμε πολύ καλά σήμερα και ναι το αυτοκίνητο ασφαλείας εκείνη την στιγμή του αγώνα δεν ήταν καλό για εμάς.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).