ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Helmut Marko – “Ο Leclerc είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, χωρίς να έχει συμβόλαιο με τη Red Bull”

Ο Charles Leclerc είναι το μεγαλύτερο ταλέντο σε μονοθέσιο εκτός της Red Bull Racing, σύμφωνα με τον σύμβουλο της, Dr Helmut Marko.

Το 2019 ήταν χρονιά – σταθμός για τον Leclerc: οδηγός στη Scuderia Ferrari έχοντας για teammate του τον Sebastian Vettel, δυο νίκες και επτά pole positions στο ενεργητικό του και αρκετές με τους Verstappen και Vettel καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ο Dr Helmut Marko μίλησε στο “motorsport.com” για το τεράστιο ταλέντο του Leclerc, δηλώνοντας πως είναι με διαφορά το καλύτερο ταλέντο που υπάρχει στη F1 και δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Red Bull.

Παράλληλα όμως έκανε αναφορά και για το πρόγραμμα ανάδειξης νέων ταλέντων που τρέχει η Αυστριακή ομάδα δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Helmut Marko

Θα έλεγα, χωρίς καμία αμφιβολία, πως τα αγόρια, αν έχουν μια επιλογή, θα προσπαθήσουν να μιλήσουν με την Red Bull πρώτα. Αλλά έχουμε τις αρχές μας, και δεν θέλουμε να τους απομακρύνουμε από το όνειρο. Αυτή τη δεκαετία, αυτό που βιώσαμε είναι ότι όλοι έχουν τώρα έναν δικηγόρο που φέρνουν μαζί τους. Μερικοί θέλουν ένα ακόμη κόμμα (στη σύμβαση), αυτό και αυτό. Λέμε ότι έχουμε το σύστημά μας και λειτουργεί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε και αυτές είναι δίκαιες συμβάσεις που προσφέρουμε“.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.