Ο Leclerc αναζητά την “τέλεια ισορροπία” για το 2022

Ο Charles Leclerc αποκάλυψε ότι αναζητά μια “τέλεια ισορροπία” για να διαχειριστεί τον ρυθμό του σε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο grand prix φέτος, αντί να δίνει προτεραιότητα σε έναν αγώνα πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Leclerc προκρίθηκε στις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης οκτώ φορές το 2021 και κατέκτησε pole position στο Μονακό και στο Αζερμπαϊτζάν. Παρόλα αυτά, ο οδηγός της Ferrari δεν κατάφερε να φτάσει στο Q3 τέσσερις φορές, γεγονός που θέλει να αντιμετωπίσει την επόμενη χρονιά.

Ο Μονεγάσκος οδηγός ολοκλήρωσε το 2021 στην 7η θέση του πρωταθλήματος με 159 βαθμούς. Μαζί με τον teammate του, Carlos Sainz, η Ferrari τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 323,5 βαθμούς. Ο Ισπανός οδηγός τερμάτισε 4 φορές φέτος στο βάθρο των νικητών, στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας.

Ερωτηθείς πού είχε βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, μιλώντας στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ο Leclerc απάντησε:

“Σίγουρα η διαχείριση των αγώνων γενικά.

“Και πάλι, από, νομίζω, τις αρχές του 2020 άρχισα να λέω ότι αυτή ήταν μία από τις αδυναμίες μου, ειδικά μετά το 2019, όπου είχα πολλές καλές κατατακτήριες, αλλά μετά στον αγώνα, δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο.

“Δυσκολευόμασταν λίγο περισσότερο ως ομάδα, αλλά και ως οδηγός αισθανόμουν ότι δυσκολευόμουν περισσότερο από τους άλλους, οπότε έβαλα πολλή δουλειά σε αυτό.

Leclerc

“Το 2020 βελτιώθηκα πολύ και το 2021 νομίζω ότι είναι πλέον ένα από τα δυνατά μου σημεία. Αισθάνομαι καλά και όποτε χρειάζεται να κάνουμε κάποια διαχείριση των ελαστικών αισθάνομαι ότι κάνω καλή δουλειά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να δουλέψουμε.

“Ίσως μια ισορροπία από τις κατατακτήριες δοκιμές μου στον αγώνα που μάλλον δεν έχω βρει ακόμα και μερικές φορές θυσιάζω τις κατατακτήριες δοκιμές μου λίγο περισσότερο για να είμαι καλύτερος στον αγώνα, όπως έχουμε δει μερικές φορές.

“Είναι μια ισορροπία στην οποία προσπαθώ να δουλέψω για να πετύχω την τέλεια ισορροπία μεταξύ των δοκιμαστικών και του αγώνα”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS