ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Leclerc αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζει τις κατατακτήριες

Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc λέει οτι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις κατατακτήριες ειδικά μετά τα πρόσφατα λάθη.

Ο Leclerc τράκαρε στο Q2 του Αζερμπαϊτζάν τον Απρίλιο και στην συνέχεια υπέστη ζημιά στο πάτωμα στο Q2 του Ισπανικού GP που τον επηρέασε στο Q3.

“Μια προσέγγιση που πιθανότατα  άλλαξα μετά το Baku ήταν το να πιέζω πολύ στο Q2.” είπε ο Leclerc.

“Αυτό ήταν ένα λάθος επειδή είχαμε μία εύκολη δυνατότητα να πάμε στο Q3 με το αυτοκίνητο που είχαμε και το να τρακάρουμε εκείνη την στιγμή ήταν μάλλον λίγο ηλίθιο.”

“Μετά στην Βαρκελώνη, σπάσαμε μέρος του πατώματος αλλά πίεζα τόσο σκληρά,  άφησα το αυτοκίνητο να πάει και έσπασα το κομμάτι. Έτσι αυτά είναι πράγματα που άλλαξα μετά από αυτό.”

Είπε επίσης ότι μέρος αυτής της ρύθμισης  είναι το γεγονός ότι πέρυσι για να περάσει στο Q3 με την Sauber απαιτούσε σημαντική προσπάθεια σε αντίθεση με τώρα που είναι στην Ferrari.

“Σίγουρα υπήρξαν μερικά λάθη, υπάρχει μία αλλαγή προσέγγισης όταν φτάνεις στην Ferrari ” είπε ο Leclerc.

“Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, μπορείς να τα δίνεις όλα από το Q1 έως το Q3. Αλλά όπως είδαμε στο Baku ίσως δεν ήταν πολύ σημαντικό να τα δώσω όλα στο Q2. Επειδή σίγουρα είχαμε την δυνατότητα να τα πάμε καλύτερα στο Q3.”

“Αλλά υπήρχαν μερικά λάθη από την μεριά μου και μάθαμε από αυτά. Tώρα ανυπομονώ να προσπαθήσω να μην τα ξαναπαράγω και ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτεροι χρόνοι. “

Η Ferrari δεν έχει κερδίσει ακόμα κάποιο Grand Prix μέσα στο 2019 και φτάνει στο Μόντρεαλ 118 βαθμούς πίσω από την Mercedes ενώ ο Leclerc είναι 80 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton.

Αλλά ο Μονεγάσκος επιμένει ότι δεν είναι ακόμα ώρα να παραιτηθεί από το πρωτάθλημα.

Leclerc

“Δεν λέω αντίο μέχρι να τελειώσει.” είπε.

“Ήταν μία δύσκολη αρχή της σεζόν. Σίγουρα περίμενα περισσότερα αλλά δεν θέλουμε να το αποχαιρετήσουμε ακόμα, πρέπει να πιέσουμε μέχρι το τέλος και αυτό κάνουμε.”

” Προσπαθούμε να καταλάβουμε τα λάθη μας να μην τα ξανακάνουμε και να συνεχίσουμε από εκεί. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).