Ο Jordan προειδοποιεί την Mercedes για αυταπάτες με τον Hamilton

Ο Eddie Jordan πιστεύει ότι η Mercedes θα ξεγελαστεί, αν θεωρήσει ότι θα έχει τις ίδιες επιτυχίες, αντικαθιστώντας τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Sir Lewis Hamilton.

Η Mercedes κι ο Lewis Hamilton συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέου συμβολαίου του Βρετανού, χωρίς, όμως, να έχει ανακοινωθεί έως τώρα κάποια συμφωνία κι ενώ απομένουν λιγότερο από έξι εβδομάδες για τις χειμερινές δοκιμές του Bahrain.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Hamilton έληξε στο τέλος του περασμένου χρόνου (2020) κι ενώ ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, είπε ότι πιστεύει ότι “σύντομα” θα υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε: “Δεν προσδιορίζεται εύκολα το σύντομο χρονικό διάστημα”.

Ο Wolff αρνήθηκε ότι η Mercedes χρησιμοποίησε το “χαρτί” του George Russell, ο οποίος περιμένει για μία ευκαιρία μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Grand Prix του Sakhir, όταν και αντικατέστησε τον Hamilton, καθώς ο Βρετανός είχε νοσήσει από COVID-19.

Το πρώην αφεντικό της Jordan, Eddie Jordan, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι αν βρισκόταν στην θέση της Mercedes, θα έδιωχνε τον Hamilton από την ομάδα, αν προσπαθούσε να παζαρέψει το συμβόλαιό του, τόνισε ότι αν αφήσουν οι Γερμανοί τον Hamilton να φύγει “θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους”.

Ο Ιρλανδός πρώην ιδιοκτήτης της Jordan εξήρε, μεταξύ των άλλων, την ευστροφία του Toto Wolff, αλλά και την ικανότητα όλων των ανθρώπων της Mercedes να κατασκευάζουν το καλύτερο μονοθέσιο.

“Η Mercedes πιθανώς να λέει ότι πολλά έχουν να κάνουν με το μονοθέσιο κι ότι του δίνουμε (του Hamilton) μία εξαιρετική ευκαιρία να γίνει ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, επειδή θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Αυτό δεν αμφισβητείται,” ανέφερε ο Jordan στο BBC.

“Ωστόσο, αν πιστεύουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τον Lewis Hamilton με έναν άλλο οδηγό και να έχουν την ίδια επιτυχία, τότε πιστεύω ότι ξεγελιούνται. Κι ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η Mercedes κι ο Wolff δεν μπορούν να ξεγελαστούν εύκολα. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος (ο Wolff),” υπογράμμισε ο Ιρλανδός.

“Γνωρίζει (ο Wolff) ακριβώς την αξία του Hamilton και πιστεύω ότι θα κάτσουν κάτω και θα βρουν μία καλή λύση, γιατί ο κόσμος της Formula 1 χρειάζεται τον Lewis Hamilton. Αυτός είναι το κόσμημα στο στέμμα.”

“Το άθλημα βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, γιατί κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Mercedes. Το κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο,” πρόσθεσε ο Jordan.

“Ο Max Verstappen κέρδισε τον τελευταίο αγώνα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μπερδεύει τους ανθρώπους και να σκέφτονται ότι το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό. Η Mercedes έχει τους καλύτερους μηχανικούς και τον καλύτερο κινητήρα, άρα πώς δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα; Αυτό είναι πρόβλημα για μένα,” τόνισε ο πρώην ιδιοκτήτης της Jordan.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS