Ο Horner ζητά “καλύτερη υποστήριξη” για τον διευθυντή αγώνων της F1

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Christian Horner πρόσθεσε την άποψη του σε όσους ζητούν “καλύτερη υποστήριξη” για τον διευθυντή αγώνων της F1.

Από το περσινό grand prix του Abu Dahbi που έκρινε το πρωτάθλημα, το μέλλον του Masi ήταν ένα πολυσυζητημένο θέμα. Η FIA παραδέχτηκε πρόσφατα ότι υπάρχει πιθανότητα να αντικατασταθεί ο Masi για το επόμενο έτος.

Ο Horner, ο οποίος απέφυγε να υποστηρίξει την παραμονή του Masi στη θέση του, πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο της F1 να βελτιώσει τα εργαλεία που διαθέτει ο διευθυντής αγώνων.

“Ο νέος πρόεδρος της FIA δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό το θέμα και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι ο διευθυντής αγώνων θα έχει καλύτερη υποστήριξη”, δήλωσε ο Horner στο Sky Sports.

“Τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας υπερτερούν κατά πολύ σε σχέση με εκείνα του Michael και της ομάδας του.

“Έτσι, νομίζω ότι δόθηκε μεγάλη έμφαση σε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πιστεύω ότι θα δείτε ότι ο ρόλος αυτός υποστηρίζεται καλύτερα, γεγονός που ελπίζω ότι θα επιτρέψει να ληφθούν αποφάσεις ευκολότερα και ταχύτερα.

“Αλλά νομίζω ότι πρέπει επίσης να εξετάσουμε τους κανονισμούς για να απλοποιήσουμε και κάποιους από αυτούς”

Με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών να επικεντρώνεται στον Michael Masi και τις επιπτώσεις από το Abu Dhabi, τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα στον πρωταθλητή Max Verstappen.

Ερωτηθείς αν αυτό έριξε το βάρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Horner πρόσθεσε: “Όχι πραγματικά, γιατί οι μόνοι που μιλούσαν γι’ αυτό ήσασταν εσείς τα μέσα ενημέρωσης.

“Απολαύσαμε πολύ την κατάκτηση του πρωταθλήματος και, προφανώς, η προσοχή μας είναι τώρα στραμμένη στο 2022. Το 2021 είναι ήδη παρελθόν, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σεζόν που έρχεται”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS