Ο Horner θέλει ο Perez να διατηρήσει την φόρμα του

Ο Μεξικανός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση στους τελευταίους δύο αγώνες και ο Horner είπε ότι η ομάδα χρειάζεται αυτές τις εμφανίσεις έως το τέλος της σεζόν.

Ο Perez στην αρχή της σεζόν δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί με το μονοθέσιο της RedBull, αλλά φαίνεται ότι τώρα η οδήγηση με την RB-17 είναι πολύ άνετη.

Στους τελευταίους δύο αγώνες τερμάτισε στην 3η θέση, παλεύοντας με τον Hamilton στην Τουρκία και καταφέρνοντας να τερματίσει στο βάθρο στο Austin παρά το ότι έσπασε το σύστημα τροφοδότησης υγρών κατά τη διάρκεια του αγώνα σε έναν πολύ ζεστό αγώνα.

Ο Horner θεωρεί ότι οι τελευταίες εμφανίσεις του οφείλονται στην αυτοπεποίθεση που έχει αποκτήσει.

Πιστεύω ότι είναι η αυτοπεποίθεση” είπε.

Θεωρώ ότι οι εμφανίσεις του έχουν βελτιωθεί στους τελευταίους αγώνες. Στην Monza ήταν δυνατός όπως και στο Sochi. Έπρεπε να είναι στο βάθρο και σε αυτούς τους αγώνες. Χρειαζόμαστε αυτόν τον βελτιωμένο Perez έως το τέλος της σεζόν για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Οι εμφανίσεις το Μεξικανού στους δύο τελευταίους αγώνες βοήθησε την Αυστριακή ομάδα στην προσπάθεια της να κατακτήσει και τους δύο τίτλους. Στην Τουρκία κράτησε πίσω του τον βασικό αντίπαλο του ομόσταυλού του, Lewis Hamilton με αποτέλεσμα ο Bρετανός να τερματίσει τελικά 5ος. Στην πίστα του Austin χάρη στην τρίτη θέση που κατέκτησε βοήθησε την RedBull να μειώσει την διαφορά από την Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Horner δήλωσε ότι με τη διαφορά στα πρωταθλήματα τόσο μικρή ο Perez πρέπει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και πιστε΄υει ότι το κλειδί είναι βρεί το κατάλληλο στήσιμο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε το κατάλληλο στήσιμο για τον Sergio προκειμένου να ταιριάζει γάντι στο οδηγικό του στυλ. Έρχονται ακόμα πιο σημαντικοί αγώνες οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνει ανάλογες εμφανίσεις με τους τελευταίους αγώνες.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS