Ο Hill πιστεύει ότι ο Alonso δοκίμαζε τα όρια των κανονισμών στο Austin.

O Βρετανός διασκέδασε με την προσπάθεια του Ισπανού να προσπεράσει τις Alfa Romeo, αλλά ένιωσε ότι ο Alonso δοκίμαζε τα όρια των κανονισμών.

Ο Alonso δοκίμαζε τα όρια της πίστας στην προσπάθειά του να περάσει τις δύο Alfa Romeo στην πρώτη στροφή πριν εγκαταλείψει στον 49o γύρο.

Ο Kimi Raikkonen προσπέρασε τον Ισπανό στην πρώτη στροφή και στην προσπάθεια του Alonso να αμυνθεί τον πέταξε εκτός πίστας, αλλά ο Φινλανδός διατήρησε τη θέση του, παρά την έκπληξη του δις πρωταθλητή. Όσον αφορά την μονομαχία του με τον Giovinazzi, βούτηξε στα φρένα και βγήκε στην έξοδο διαφυγής ολοκληρώνοντας το προσπέρασμα. Όμως λόγω της κίνησής του αυτής έδωσε τη θέση πίσω στον Ιταλό. Στον επόμενο γύρο οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Giovinazzi να κερδίζει τη θέση του επιταχύνοντας στην έξοδο διαφυγής. δίνοντας αναπόφευκτα τη θέση του στον Ισπανό κατόπιν εντολής της ομάδας του.

O Hill βρήκε αυτές τις μονομαχίες πολυ διασκεδαστικές. Αλλά όπως πολλόι τηλεθεατές, θα ήθελε μια πιο σαφή εικόνα όσον αφορά τους κανόνες για τα όρια της πίστας.

“Υπάρχει μια πραγματικότητα σε αυτό, η οποία είναι ότι υπάρχουν όρια στην πίστα και αν τα υπερβείς χάνεις τη θέση σου”, είπε ο Hill στο podcast της F1 Nation.

“Οι οδηγοί σπρώχνονταν εκτός πίστας και στη συνέχεια έβαζαν το πόδι τους στο γκάζι στην έξοδο διαφυγής και έπαιρναν τη θέση τους πίσω. Είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει; Αυτό είναι σοβαρό ερώτημα και δεν έχουμε πάρει απάντηση αυτή τη στιγμή γιατί αυτό συνέβη με τον Alonso και τον Raikkonen και αργότερα με τον Giovinazzi.”

“O Fernando απλώς βούτηξε και με την φόρα που είχε δεν επρόκειτο να πάρει ποτέ τη στροφή κανονικά, βγήκε στην έξοδο διαφυγής και μετά επέστρεψε και προσπάθησε να παλέψει για τη θέση του. Νομίζω ότι ο Fernando, όντας ο Fernando, δοκίμαζε τα όρια και σκέφτηκα ότι ήταν φανταστικά διασκεδαστικό. Νόμιζα ότι η βουτιά στην εσωτερική του Giovinazzi ήταν φανταστική και η μάχη του με τον Raikkonen επίσης. ήταν πολύ διασκεδαστικό για εμένα.”

Αλλά ήταν δίκαιο;

“Τότε ξεκίνησε η συζήτηση για το πότε είναι και πότε δεν είναι εντάξει να ξαναμπεί ένας οδηγός στην πίστα από την έξοδο διαφυγής και να διατηρήσει τη θέση του”, πρόσθεσε ο Hill.

Οπότε είναι πρόβλημα γιατί έχουμε αυτές τις εξόδους διαφυγής που αποτελούνται από άσφαλτο, όπου οι οδηγοί μπορούν να γλυτώσουν το λάθος τους χωρίς συνέπειες. Το πρόβλημα είναι πότε ο οδηγός που κάνει αυτήν την κίνηση τη γλυτώνει χωρίς να χρειάζεται να δώσει τη θέση του πίσω.”

Ήταν λίγο άτακτος στη Ρωσία, ο Fernando, όπου στην εκκίνηση βγήκε στην έξοδο διαφυγής, για να γλιτώσει οποιαδήποτε επαφή με τους υπόλοιπους,. Το αν κέρδισε μια θέση ή όχι δεν είχε μεγάλη σημασία γιατί απλώς απέφυγε ένα ατύχημα κάτι που ήταν αρκετά έξυπνο. Αλλά δοκίμασε τα όρια στην νομοθεσία.”

“Πρέπει να υπάρχουν πιστεύω ορισμένες συνέπειες, όταν κάνεις λάθος και βγαίνεις εκτός πίστας όπως για παράδειγμα να υπάρχει γρασίδι. Πιστεύω το γρασίδι είναι μια πολύ καλή λύση ιδίως στις αργές στροφές. ΄΄Όταν είσαι στην έξοδο της στροφής και κάνεις λάθος, το γρασίδι θα σε κάνει να το πληρώσεις.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS