Ο Hamilton εξηγεί τo χάσμα μισού δευτερολέπτου από τον Verstappen

Ο Lewis Hamilton εξηγεί από που προήλθε η διαφορά του μισού δευτερολέπτου από τον Max Verstappen στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Μεξικό.

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Autodromo Hermanos Rodriguez, ο Valtteri Bottas και ο Lewis Hamilton έκαναν το 1-2, ενώ ο αντίπαλος του Βρετανού, Max Verstappen, σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Ωστόσο, στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, με τον Bottas να βρίσκεται περίπου τέσσερα δέκατα πίσω στη δεύτερη θέση, ενώ ο ήταν Hamilton μισό δευτερόλεπτο πίσω, σημειώνοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.

Ο Maz Verstappen και η Red Bull ήταν αναμενόμενο πως θα είναι ταχύτεροι στη συγκεκριμένη πίστα, όμως σε ρυθμό κατακτηρίων δοκιμών φάνηκε πως έχουν ελάχιστη διαφορά απ’ την Mercedes. Ωστόσο σε ρυθμίσεις αγώνα, αποδείχθηκε πως οι Verstappen και Perez ήταν με άνεση τα ταχύτερα μονοθέσια.

Προσπερνώντας τα προβλήματα όπου αντιμετώπισε με την ισορροπία του μονοθεσίου και τα πολλά μπλοκαρίσματα των φρένων, ο Hamilton δήλωσε το εξής: “Το μονοθέσιο μου φάνηκε καλό σήμερα, δεν είχα κάποιο μεγάλο πρόβλημα.”

“Θεωρώ σίγουρα πως δώσαμε τα πάντα και πως απλώς εκείνοι είναι ταχύτεροι από εμάς αυτήν τη στιγμή.”

“Δεν έχω κάποια ανησυχία, απλώς πρέπει να δουλέψουμε με το set-up μας και να το βελτιώσουμε.”

Αναφερόμενη στη διαφορά του από τον Verstappen στο FP2 αναφέρει: “Έχουμε έλλειψη κάθετης δύναμης και σίγουρα αυτό δημιούργησε αυτήν τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου.”

“Μοιάζει καλό για εμάς το να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη με εκείνους, όμως σίγουρα είναι πολύ γρήγοροι για εμάς αυτήν τη στιγμή.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS