ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Marko – O Gasly θα μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Ο σύμβουλος της Red Bull Motorsport, Helmut Marko επιμένει πως ο Gasly θα μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς στην ομάδα.

Ένα ακόμα δύσκολο Σαββατοκύριακο είχε ο Gasly στο Γερμανικό GP,  το οποίο ολοκληρώθηκε όταν είχε επαφή με τον Alex Albon. Κάτι το οποίο πυροδότησε πάλι τις φήμες σχετικά με τον μέλλον του στην ομάδα του Milton Keynes.

Την κατάσταση του δεν βοήθησε και το βάθρο που πέτυχε ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso.

Ωστόσο ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko το έκανε σαφές ότι η ομάδα είναι δεσμευμένη με τον Gasly μέχρι το τέλος του 2019.

“Αυτή την χρονιά δεν θα αλλάξουμε.” είπε.

“Θα τελειώσουμε την σεζόν όπως είμαστε.”

Αλλά ερωτηθείς αν η καλή απόδοση του Kvyat θέτει υπό πίεση τον Gasly, ο Marko είπε:” Σίγουρα.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner είπε ότι ο Gasly βίωσε τα πάνω κάτω το Σαββατοκύριακο στην Γερμανία, καθώς εξέφρασε και κάποια απογοήτευση για τους χαμένους βαθμούς.

“Ήταν πάνω κάτω” είπε ο Horner σχετικά με το Σαββατοκύριακο του Gasly.

“Είχε καλές κατατακτήριες, αλλά είχε ένα δύσκολο πρώτο pit stop. Υπήρχε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξί τροχό και έπρεπε να τον κρατήσουν στάσιμο καθώς μία ουρά αυτοκινήτων ερχόταν.”

Gasly

“Ξεκίνησε την ανάκαμψη και στην τελευταία επανεκκίνηση πέρασε τον Vettel. Αλλά μετά πήγε ανοιχτά σε τρεις συνεχόμενους στην πρώτη στροφή και εκεί τον πέρασαν τα άλλα αυτοκίνητα.”

“Τότε προφανώς αγωνιζόμενοι με τον Albon, ακούμπησαν ο ένας τον άλλον, το οποίο ήταν απογοητευτικό επειδή ήταν μία καλή ευκαιρία σήμερα να πάρουμε πολλούς βαθμούς από την Ferrari. Οπότε αντί να μαζέψουμε την διαφορά κατά 20 βαθμούς από εκείνους, την μαζέψαμε μόνο 7 ή 8.”

Ο Horner δήλωσε ότι η Red Bull χρειάζεται τώρα τον Gasly να αρχίσει να μαζεύει περισσότερους βαθμούς για να περάσουν την Ferrari.

Ερωτηθείς αν η δεύτερη θέση είναι εφικτή φέτος o Horner είπε:” Νομίζω, αν έχουμε και τα δύο αυτοκίνητα στους βαθμούς. Αυτός είναι ο στόχος για το δεύτερο μισό της σεζόν, να μειώσουμε πολύ την διαφορά.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).