ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Gasly έχει υποστήριξη από την ομάδα σύμφωνα με τον Horner

Ο επικεφαλής της ομάδας της  Red Bull Christian Horner είναι πεπεισμένος ότι ο Pierre Gasly ξεπερνάει την κοιλιά που έκανε στην αρχή της φετινής σεζόν.

Ο Gasly ένοιωσε ότι σημείωσε σημαντική πρόοδο με την RB15 στο GP του Azerbaijan.

Κάτι το οποίο φάνηκε και στην απόδοση του καθώς εκίνησε από το pit lane και βρέθηκε στην έκτη πριν εγκαταλείψει.

Ερωτηθείς τι έκανε η Red Bull για να βοηθήσει τον Gasly , o Horner είπε:

“Το ξεπερνάει. Νομίζω είχε πολύ υποστήριξη από την ομάδα και δουλεύει με έναν καλό μηχανικό. Έχει μια καλή ομάδα μηχανικών γύρω του και ξέρει ότι ξέρουμε πως μπορεί να το κάνει.”

“Απλά παίρνει χρόνο και φυσικά έχει το μεγάλο βαρόμετρο δίπλα του (Max Verstappen) που είναι μία από τις πιο καυτές ιδιοκτησίες στο pitlane. “

Οι πρώιμες δυσκολίες με την RB15 μας θυμίζουν ότι στις κατώτερες κατηγορίες ο Γάλλος συχνά χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί με κάποιο νέο όχημα.

Οι τέσσερις νίκες του στην Γαλλική F4 ήρθαν στους τελευταίους πέντε από τους 14 αγώνες. Ενώ την επόμενη χρονιά ήταν μόλις δέκατος στο ντεμπούτο του στην δίλιτρη Formula Renault. Την αμέσως επόμενη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο.

Pierre Gasly
Ο Gasly ωστόσο διαφώνησε στο ότι έχει την τάση να προσαρμόζεται αργά.

” Νομίζω πως αυτό εξαρτάται από το είδος αυτοκινήτου που έχω” εξήγησε.

“Το ξέρω ότι είμαι επιθετικός, σαν επιθετικός οδηγός πρέπει να φέρω πολύ ταχύτητα, να ασκώ μεγάλη πίεση στο πίσω μέρος. “

” Και ναι κάποιες φορές λειτουργεί, κάποιες άλλες όχι, πρέπει να βρούμε τρόπους να το πετύχουμε.”

“Σίγουρα μπορεί να επηρέασε την οδήγηση μου και νομίζω πως αυτό που λειτούργησε πέρυσι (στην Toro Rosso). Πιθανότατα πρέπει να αλλάξω λίγο το στυλ μου φέτος  για να ταιριάξει πλήρως στο αυτοκίνητο”

“Αλλά η ουσία είναι ότι στην Super Formula ήταν ένα πολύ δύσκολο αυτοκίνητο και σε λιγότερο από μία σεζόν,με οδηγούς υψηλού επιπέδου, κατάφερα να τερμάτισω δεύτερος στο πρωτάθλημα. Απλά εξαρτάται πραγματικά από το αυτοκίνητο και την προσπάθεια του να πάρω το μέγιστο από αυτό.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).