Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Gasly ανησυχεί για τα επίπεδα πρόσφυσης στην πίστα της Jeddah

O Γάλλος πιστεύει ότι έρχεται ένα πολύ δύσκολο και περίπλοκο σαββατοκύριακο για όλους τους οδηγούς στη νέα πίστα της Jeddah.

O Gasly θεωρεί πως η νέα πίστα στην Jeddah, η οποία κατασκευάστηκε με πολύ γρήγορες στροφές και με πολύ λίγες έξόδους διαφυγής. Ο οδηγός της Alpha Tauri νιώθει πως ΄λοι οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν μια ιδαίτερη πρόκληση καθώς η άσφαλτος επειδή είναι καινούργια και καθόλου πατημένη θα είναι σαν να οδηγάνε πάνω σε πάγο.

Κρίνοντας από ό,τι είδα στον προσομοιωτή, η πίστα θα είναι εξαιρετικά γρήγορη με μεγάλο αριθμό στροφών πολύ υψηλής ταχύτητας, μερικές από αυτές τυφλές”, είπε ο Gasly,το GP της Σαουδικής Αραβίας.

”Πιστεύω ότι θα είναι πολύ περίπλοκο από οδηγική άποψη και θα υπάρχει η επιπλέον πρόκληση ότι θα είναι εντελώς νέα η επιφάνεια της πίστας. Δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μονοθέσια σε αυτό, δεν θα υπάρχει καουτσούκ και πιθανότατα θα έχει και λίγο λάδι το οποίο θα βγαίνει από την άσφαλτο, κάτι που συμβαίνει συνήθως σε μια νέα πίστα. Έτσι, εξετάζουμε μια πίστα πόλης με αρκετά χαμηλή πρόσφυση, η οποία είναι μια νέα πρόκληση καθώς κανείς δεν έχει δεδομένα από την πίστα.”

Οι AlphaTauri ήταν τουλάχιστον γρήγορες από από την πρώτη στιγμή στον προηγούμενο αγώνα στο Qatar που αποτελόυσε επίσης ένα ταξίδι στο άγνωστο, και ο Gasly έχει τουλάχιστον λίγη αυτοπεποίθηση για την Jeddah.

«Από την πλευρά μας, δείξαμε στο Κατάρ ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε αρκετά γρήγορα σε μια νέα κατάσταση, πρόσθεσε ο Gasly. ”Ωστόσο, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε γρήγοροι ;oχι μόνο στις κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα.

Ένα άλλο πράγμα που είναι ξεκάθαρο από τον προσομοιωτή είναι ότι οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές, αλλά οι τοίχοι είναι πολύ κοντά, οπότε θα πρέπει να είναι πολύ εντυπωσιακό από το cockpit και μια ωραία πρόκληση για μας και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.