O Brivio εξηγεί την διαφορά μεταξύ των ρόλων του σε F1 και MotoGP

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Alpine, Davide Brivio, αποκάλυψε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ρόλου που είχε στο MotoGP και του ρόλου που έχει στην F1.

H Alpine κινήθηκε γρήγορα κι εξασφάλισε την υπογραφή του Davide Brivio, μετά τα μεγάλα επιτεύγματα που είχε ο Ιταλός στο MotoGP με την ομάδα της Suzuki. O Brivio ήταν ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Suzuki, με την Ιαπωνική ομάδα να παίρνει το Πρωτάθλημα το 2020 υπό την ηγεσία του.

Ως μέρος της αναδιαμόρφωσης του διοικητικού τομέα, μετά και την αποχώρηση του επικεφαλής της Renault, Cyril Abiteboul, ο Brivio θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας της Alpine στην πίστα, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, θα επιβλέπει την εξέλιξη του μονοθεσίου. Τόσο ο Brivio όσο κι ο Budkowski θα δίνουν αναφορά στον CEO της Alpine, Laurent Rossi.

O Brivio στην Suzuki είχε όλους τους τομείς υπ’ ευθύνη του, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του προσωπικού. Ο περιορισμός των καθηκόντων του στην Alpine στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας και στην καλύτερη αξιοποίηση των δυνατότητων του Ιταλού.

“Για να είμαι ειλικρινής, οι ευθύνες μου ήταν πολύ ευρύτερες, όχι ευρύτερες σε ό,τι αφορά την ευθύνη αυτή καθαυτή, αλλά έκανα πολλά περισσότερα πράγματα. Το να είμαι σε τόσο μεγαλύτερο οργανισμό, σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι ρόλοι, όπως αυτός των ανθρωπίνων πόρων ή ειδικά γραφεία, τα οποία δουλεύουν πάνω σε συμβόλαια, στο marketing, στην επικοινωνία κτλ.”

“Στην Suzuki, ο οργανισμός ήταν μικρότερος και βασικά ασχολούμουν με όλους αυτούς τους τομείς. Εδώ είναι πολύ καλά οργανωμένοι σε κάθε ξεχωριστό τομέα, οπότε η ευθύνη μοιράζεται. Ας πούμε ότι είμαι λιγότερο ενεργός απ’ ότι πριν. Πριν ήμουν κι ενεργός εκτός από υπεύθυνος. Εδώ μπορείς να βασιστείς σε πολύ καλό προσωπικό και τα γραφεία είναι οργανωμένα.”

Alpine Ocon
O Davide Brivio μίλησε και για τον ακριβή ρόλο που έχει στην ομάδα, αλλά και για το πως συνεργάζεται με τον Marcin Budokwski και τον Laurent Rossi.

“Σε ότι αφορά τις ευθύνες, είμαι μέρος του τμήματος του management κι ως μέρος αυτού του τμήματος μαζί με τον Laurent (Rossi) και τον Marcin (Budkowski), έχω την ευθύνη της λειτουργίας της ομάδας.”

“Ο στόχος είναι να κάνουμε τα πλάνα για το μέλλον, να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε, να διαχωρίσουμε τους διαφορετικούς ρόλους και τις διαφορετικές λειτουργίες. Θα έρθει κι η ώρα να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε στρατηγικές. Εκεί πρέπει το management να είναι έτοιμο.”

Ο Brivio είχε την πρώτη του εμπειρία στην πίστα κατά την διάρκεια των τριήμερων χειμερινών δοκιμών στο Bahrain, όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά άμεσα με τους Fernando Alonso κι Esteban Ocon.

“Είναι πολύ ενδιαφέρον. Πολλά πράγματα να δεις και πολλές πληροφορίες. Έκανα πολλές ερωτήσεις. Φυσικά, είναι πολύ πιο συναρπαστικό, όλη η τεχνολογία που είναι από πίσω, όλος ο οργανισμός που είναι από πίσω, σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία μου. Υπάρχουν ομοιότητες με κάποιον τρόπο.”

“Είναι ένα ομαδικό άθλημα. Υπάρχουν άνθρωποι του αθλήματος, οδηγοί ή αναβάτες με παρόμοια προβλήματα κι οι μηχανικοί κάνουν την δουλειά τους, προγραμματίζουν τις δοκιμές και φτιάχνουν το μονοθέσιο. Φυσικά, είναι μεγαλύτερος οργανισμός, περισσότερες παράμετροι, περισσότερα μέρη κι όλα μαζί συνυφασμένα. Άρα, αυτό το κάνει ενδιαφέρον, για να μάθω και να καταλάβω όσο το δυνατόν περισσότερο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS