ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Bottas προτιμάει πίστες που τιμωρούν τα λαθη

Ο Valtteri Bottas λέει ότι προτιμάει πίστες που τιμωρούν τα λάθη μετά το ατύχημα που είχε στο FP2 του Αυστριακού GP όπου δέχτηκε έως και 25 G.

Ο Bottas χτύπησε με δύναμη τις μπαριέρες όταν έχασε τον έλεγχο στην στροφή 6.

Παρόλο που αυτό το ατύχημα σημαίνει ότι ο Bottas θα έχανε την υπόλοιπη περίοδο λόγω σοβαρών ζημιών, ο Φιλανδός οδηγός της Mercedes είπε ότι προτιμάει τέτοιες πίστες όπως του Red Bull Ring που τιμωρούν τα λάθη.

“Κάνει την διαφορά. Παρόλο που τράκαρα, προτιμώ να τιμωρούμε για τα λάθη μου. Το κάνει πιο συναρπαστικό.” είπε ο  Bottas σχετικά με το ατύχημα του.

“Νομίζω πως έτσι πρέπει να είναι και σίγουρα τα λάθη εδώ κοστίζουν πολύ με τα επιθετικά kerbs και τις απειροελάχιστες εξόδους διαφυγής”

Bottas

Ο Bottas ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση πάρα το ατύχημα,  είπε ότι είναι καλά και δεν πονάει.

Ο Φιλανδός έχασε χρόνο και στις πρωινές δοκιμές καθώς λόγο μιας διαρροής λαδιού επέστρεψε σε κινητήρα παλαιότερων προδιαγραφών.

παρόλα αυτά, ο Bottas είπε πως είναι σίγουρος ότι έχει καλή κατεύθυνση για το set-up του μονοθεσίου.

“Αυτό έθεσε σε κίνδυνο το FP1 αλλά και πάλι βρήκαμε μια σαφή κατεύθυνση για το set-up του μονοθεσίου.. Κάναμε μεγάλες αλλαγές για το FP2 και ένοιωθα πολύ καλύτερα μέχρι την έξοδο.” είπε.

“Αλλά πριν από αυτό ένοιωθα πολύ καλά. Έτσι υπάρχει συνολικά μια καλή αίσθηση αλλά και οι άλλες οι ομάδες είναι γρήγορες επίσης.”

Bottas

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).