ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas-H Ferrari έχει το πάνω χέρι στην μάχη των κινητήρων

Ο Valtteri Bottas πιστεύει ότι η Ferrari έχει ακόμα το πάνω χέρι σε ότι αφορά την ταχύτητα σε ευθεία  στο Καναδικό Grand Prix, παρά τις αναβαθμίσεις της Mercedes. 

H Mercedes επιβεβαίωσε ότι έχει φέρει μία νέα μονάδα ισχύος γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ. Μία αναβάθμιση που έχουν και τα δύο μονοθέσια της όπως και οι πελάτες της Racing Point και Williams.

Ωστόσο ο Bottas θεωρεί ότι η Scuderia θα διατηρήσει το πάνω χέρι σε ότι αφορά την απόδοση κινητήρα.

“Δεν νομίζουμε ότι είναι ακόμα αρκετό για να φτάσουμε την ταχύτητα ευθείας της Ferrari.” είπε ο Bottas.

“Θα έχουν το πάνω χέρι σε αυτό, αλλά έχουμε τα δυνατά μας σημεία σε άλλους τομείς. “

” Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ το τέλειο αυτοκίνητο, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις, τουλάχιστον για τώρα.  Σίγουρα η αναβάθμιση του κινητήρα είναι καλοδεχούμενη. Αυτό είναι χάρη σε όλη την δουλειά του Brixworth.”

” Προφανώς είναι κάτι που πρέπει να δούμε φυσικά, πως συμπεριφέρεται πραγματικά στην πίστα και τα πάντα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι είναι αξιόπιστος.”

Η Mercedes επιδιώκει να πετύχει την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στην σεζόν αυτό το Σαββατοκύριακο και ο Bottas πιστεύει ότι η αναβάθμιση του κινητήρα ήρθε ακριβώς την στιγμή που έπρεπε.

“Πιστεύω ότι ήρθε την σωστή στιγμή. Eπειδή ο πρώτος κινητήρας φτάνει προς το τέλος της ζωής του, οπότε θα χρειαζόμασταν έναν καινούργιο έτσι κι αλλιώς. ” πρόσθεσε ο Bottas.

“Αλλά είναι ωραίο να έχουμε την αναβάθμιση εδώ, σίγουρα,  για παράδειγμα σε σύγκριση με το Monaco, ο κινητήρας είναι πολύ πιο πολύτιμος εδώ.”

“Πρέπει να δούμε πως αισθάνεται,πως λειτουργεί και πόσο όφελος θα έχουμε σε σύγκριση με τον προηγούμενο. “

Ο Φιλανδός είχε μια μικρή ανησυχία για την αξιοπιστία του στο τέλος του FP1 καθώς ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα του, με την Mercedes να υποψιάζεται απώλεια πίεσης καυσίμου.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).