ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – O Bianchi άξιζε την θέση στην Ferrari περισσότερο από εμένα

O Charles Leclerc λέει ότι ο παιδικός του φίλος Jules Bianchi άξιζε την ευκαιρία να οδηγήσει στην Ferrari πριν το θάνατο του το 2015.

Bianchi έφτασε πριν από τον Leclerc στην Formula 1 καθώς ήταν οχτώ χρονιάς μεγαλύτερος, ενώ ήταν και ο πρώτος οδηγός που υπέγραψε για την ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari.

Σε μία συνέντευξη του ο Leclerc αναφέρθηκε στον φίλο του λέγοντας:

Ο πατέρας του Jules και ο δικός μου πάντα αστειεύονταν ότι είχαμε πολύ παρόμοιες καριέρες.”

Και όλως περιέργως όταν αγωνιζόταν εκείνος και αγωνιζόμουν και εγώ και είχε έναν κακό αγώνα, το ίδιο Σαββατοκύριακο είχα και εγώ έναν κακό αγώνα. Πάντα αστειεύονταν με αυτό.”

Σχετικά με τις καριέρες μας υπάρχουν πολλές ομοιότητες κυρίως επειδή είχαμε τον Nicholas (Todt) ως μάνατζερ.”

Leclerc

Ο Bianchi πρόλαβε να δείξει το ταλέντο του όταν κατέκτησε τους πρώτους βαθμούς της Marussia στο Μονακό το 2014.

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο Jules είχε δείξει αυτό που έπρεπε να δείξει στην Formula 1. Σίγουρα είχε πολλά να δείξει ακόμα. Νομίζω αποτελέσματα όπως το Monaco όταν ήταν στην Marussia, λένε πολλά για το ταλέντο του.

Άρα σίγουρα άξιζε την θέση του στην Formula 1, ίσως και την θέση στην Ferrari περισσότερο από εμένα. Αλλά τα πράγματα πήγαν διαφορετικά για αυτόν δυστυχώς. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έδειχνε περισσότερα από όσα εγώ κάνω. Ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).