O Berger πιστεύει ακόμα ότι ο Vettel έχει περάσει το πικ του.

Vettel
Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Gerhard Berger, πιστέυει ακόμα ότι ο Vettel έχει περάσει το πικ του παρά τα τελευταία καλά αποτελέσματα.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στη Ferrari φαίνεται ότι ακολούθησαν τον Vettel και στην Aston Martin, καθώς δυσκολέυτηκε να προσαρμοστεί στην AMR21.

Παρ΄όλα αυτά ο «παλιός» Vettel επέστρεψε με μια πολύ καλή 5η θέση στο Μονακό και ένα αναπάντεχο βάθρο στο Baku.

Αλλά ο Berger ακόμα πιστέυει ότι ο Γερμανός έχει περάσει το πικ του και χρησιμοποίησε ως σημείο αναφοράς τις δικές του εμπειρίες από την πολυετή καριέρα του για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Μέχρι το 1995, βάδιζα ολοταχώς προς το τέλος της καριέρας μου και δεν μπορούσα να προσαρμοστώ στην Benetton η οποία είχε χτιστεί ακριβώς για τις ανάγκες του Michael Schumacher», δήλωσε ο Berger σε συνέντευξή του στο Sport1. «Δέκα χρόνια νωρίτερα αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα. Παρόμοια σημάδια βλέπω σήμερα και με τον Sebastian.»

«Απαιτεί επίσης όλο και περισσότερο ότι το μονοθέσιο πρέπει να ταιριάζει στο στυλ οδήγησης του. Αυτό δείχνει ότι έχει ήδη ξεπεράσει την ταχύτητα και την προθυμία του να ρισκάρει. Αλλά με την πλούσια εμπειρία που διαθέτει μπορεί να έχει τρία ή τέσσερα καλά χρόνια ακόμα.»

«Σε κάθε περίπτωση, ξέρω πώς ήταν για μένα. Ήμουνα στο πικ μου από τα 27 έως τα 30. Μετά από αυτό, άρχισα να πέφτω σε απόδοση.»

«Ο Σεμπαστιάν δεν ένιωθε ποτέ ότι έχει κίνητρο όταν έπρεπε να παλέυει στο midfield. Όταν βρίσκεται μπροστά, δεν κάνει άλλα λάθη και είναι πραγματικά αποδοτικός. Αλλά πρέπει να πω ένα πράγμα: είναι ένας τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 120 και παραπάνω τερματισμούς στο βάθρο, είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Όσον αφορά την τωρινή απόδοσή του όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει ξεπεράσει το πικ του.»

Ο Berger ολοκλήρωσε τις σκέψεις του για τον Vettel λέγοντας ότι δεν νομίζει ότι είναι σε άσχημη κατάσταση στην Aston Martin, δεδομένου ότι η ομάδα συνίσταται από σημαντικές προσωπικότητες.


«Ναι θεωρώ ότι ο Vettel μπορεί να πάει την Aston Martin μπροστά », είπε. «Σε τελική ανάλυση, με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη της ομάδας Lawrence Stroll και με την υποστήριξη του αφεντικού της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί σε άσχημες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα είναι αρκετά καλή για να τερματίσει στο βάθρο, όπως έκανε στο Baku.»

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts
max monza
Περισσότερα

Αν δεν ξεκινούσαμε από τις πίσω θέσεις θα μπορούσα να παλέψω με τους μπροστά -Verstappen

O Max Verstappen λέει πως ένιωσε οι αντίπαλοι του να είναι “σχεδόν ακινητοποιημένοι” στο περιστατικό που τραυμάτισε την…