Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Alonso παραδέχτηκε ότι δεν ήταν 100% έτοιμος για την επιστροφή του

Ο Ισπανός δις πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για την επιστροφή του, αλλά είναι πανέτοιμος για το 2022.

Ο Fernando Alonso άρχισε να προετοιμάζεται για την φετινή σεζόν από το 2020 με την ομάδα από το Enstone δοκιμάζοντας παλαιότερα μονοθέσια της Renault στην πίστα και δουλέυοντας με τους μελλοντικούς μηχανικούς του.

Παρ’όλο όμως αυτήν την προετοιμασία, ο Ισπανός ξεκίνησε νωθρά την φετινή σεζόν καθώς φάνηκε πως ο αντίκτυπος της διετής αποχής του από το σπορ ήταν αρκετά μεγάλος. Στο πρώτο μισό της χρονιάς σε πολλές περιπτώσεις ο νεαρός ομόσταυλός του, Esteban Ocon, ήταν ταχύτερος του πιο έμπειρου Ισπανού.

Alonso

”Στην αρχή της χρονιάς, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την περίπτωσή μου”, είπε ο Αlonso. ”Επιστρέφοντας στο άθλημα δεν ήμουν 100 τοις εκατό έτοιμος και σίγουρος για να πιέσω το μονοθέσιο στα άκρα. Χρειάστηκαν μερικοί αγώνες νομίζω μέχρι το Μπακού [GP του Αζερμπαϊτζάν] για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Κάναμε μερικές αλλαγές στο αυτοκίνητο, στο υδραυλικό τιμόνι κυρίως και στην αίσθηση με τα μπροστινά ελαστικά τα οποία μας ταλιαπωρούσαν στο πρώτο μισό. Αυτό μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθεση για το υπόλοιπο της χρονιάς.”

Ο Αlonso επέστρεψε στο βάθρο μετά από 7 χρόνια στο Grand Prix του Qatar και στην τελική βαθμολογία των οδηγών τερμάτισε στην 10η θέση.

”Συνολικά η σεζόν ήταν φανταστική για μένα”, πρόσθεσε. ”Ειλικρινά, [είμαι] πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Formula 1 και απόλαυσα πραγματικά κάθε αγώνα στην πίστα αλλά και εκτός αυτής. Ήμουν χαρούμενος, απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο και αυτή είναι η καλύτερη σεζόν μου από το 2014 όσον αφορά τους βαθμούς και τις θέσεις, οπότε σίγουρα ήταν τελικά μια καλή επιστροφή στο σπορ και είμα σίγουρα πιο προετοιμασμένος και έτοιμος για το 2022”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.