ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Alonso επιμένει ότι δεν θα βρίσκεται στην F1 το 2020

Ο Fernando Alonso έχει ήδη υποβαθμίσει τις συζητήσεις ότι επικεντρώνεται στην επιστροφή του στην Formula 1 για το επόμενο έτος, λέγοντας πως μπορεί να βρει καλύτερες “προκλήσεις” αλλού.

Ο Ισπανός είναι επί του παρόντος απαλλαγμένος από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του στο Indianapolis 500 με την McLaren και με την θητεία του με την Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA να έχει τελειώσει.

Εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον του Sebastian Vettel στη Ferrari, πρόσφατες φήμες είχαν συνδέσει το όνομα του Alonso σε πιθανή επιστροφή του με την Ιταλική ομάδα από τον επόμενο χρόνο. Ενώ πηγές λένε ότι οι εκπρόσωποι του Ισπανού ρωτάνε ομάδες για να ελέγξουν τα σχέδια τους για το 2020.

“Τα τελευταία χρόνια, αυτό που μπορεί να μου προσφέρει η F1 σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι αρκετά ελκυστικό” είπε.

“Ήταν ένα εξαιρετικό στάδιο για εμένα, αλλά σήμερα δεν βρίσκω στην Formula 1 τις προκλήσεις που βρίσκω αλλού.”

Ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής λέει ότι έχει ήδη αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του στον χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για λεπτομέρειες.

McLaren

“Έχω μία σαφή ιδέα για το τι πρόκειται να κάνω ” είπε.

“Δεν αφήνω ανοικτές τις πόρτες και δεν περιμένω ή ψάχνω για κανέναν να με καλέσει.”

“Πάντοτε επέλεγα που και πότε ήθελα να αγωνιστώ, επειδή κινούμαι με βάση αυτό που με κάνει χαρούμενο. Αυτό που θα κάνω στο μέλλον είναι στο μυαλό μου και θα ανακοινωθεί σύντομα.”

Ο Alonso απέρριψε το ενδεχόμενο του Rally Dakar πάρα του ότι κέρδισε τον έπαινο από τον προηγούμενο πρωταθλητή Giniel de Villiers κατά την διάρκεια της πρόσφατης δοκιμής του με μια Toyota Hilix.

Alonso

“Είναι ένα ελκυστικό Event, το πιο σημαντικό, αλλά και το αντίθετο από τις ικανότητες μου και τον τρόπο που οδηγώ. ” είπε για το Dakar.

“Ποτέ δεν αγωνίστηκα σε χαλίκια  και το να προσπαθήσω ξαφνικά το πιο δύσκολο ράλι στον κόσμο θα ήταν ακραίο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).