Ο Alonso αποκαλύπτει τι προσδοκεί από το νέο μονοθέσιo

Ο Fernando Alonso αποκάλυψε τις προσδοκίες του για την Alpine A522, μετά την πρόοδο της ομάδας του στην πίστα κατά την περασμένη σεζόν.

Όπως είναι γνωστό, τη φετινή σεζόν η Formula 1 εισέρχεται σε μία νέα εποχή μονοθέσιων, μιας και έχει πλέον έχει αλλάξει ολοκληρωτικά η αεροδυναμική τους φιλοσοφία. Ο στόχος, είναι η βελτίωση της αγωνιστικής δράσης μέσω της δυνατότητας των μονοθεσίων να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται και να ακολουθεί το ένα το άλλο στις στροφές.

Το 2021, η Alpine παρά την νίκη της με τον Esteban Ocon στην Ουγγαρία και το βάθρο του Fernando Alonso στο Κατάρ, δεν κατάφερε να έχει σταθερά ανταγωνιστικό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ωστόσο, ο Alonso επιβράβευσε την ικανότητα της ομάδας του να κάνει ότι καλύτερο μπορεί παρά τις όποιες δυσκολίες καλούνταν να αντιμετωπίσουν στην πίστα. Έτσι, ο Ισπανός αποκάλυψε τις βελτιώσεις που θα ήθελε να δει στο μονοθέσιο της φετινής σεζόν.

“Περισσότερη δύναμη στις ευθείες και περισσότερη κάθετη δύναμη στις στροφές. Για αυτά στοχεύουμε, όπως όλοι οι οδηγοί.” εξηγεί ο Alonso.

“Από την πλευρά της πίστας είμαστε αρκετά δυνατοί τώρα. Είδαμε (κατά την περασμένη σεζόν) πως παίρναμε βαθμούς και τα δύο μονοθέσια, σε αγώνες όπου ίσως να μην είχαμε τον ρυθμό για βρεθούμε στη πρώτη δεκάδα και με τα δύο μονοθέσια. Οπότε είμαστε δυνατοί σε πολλούς τομείς.”

“Απλά χρειαζόμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο από τα εργοστάσια στο Enstone και τη Viry. Δουλεύουμε για αρκετούς μήνες και έχουμε υψηλές προσδοκίες, όμως θα δούμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS