Ο Albon κατηγορεί το “ανόητο λάθος” για το ατύχημα στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά

Ο Alexander Albon παραδέχτηκε ότι το ατύχημα του κατά την διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Ουγγρικό Grand Prix ήταν αποτέλεσμα ενός “ανόητου λάθους “

Έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στο ξεκίνημα του FP2 όταν ακούμπησε το γρασίδι στην έξοδο της τελευταίας στροφής  ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τον γρήγορο του γύρο.

Ο Albon περιστράφηκε και η STR14 χτύπησε με δύναμη στα ελαστικά, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου

Ο Ταϊλανδός οδηγός τελείωσε την διαδικασία στην τελευταία θέση, χωρίς να έχει κάνει χρόνο.

albon

Ερωτηθείς για το τι έγινε, ο Albon είπε:” Απλώς μία κακή εκτίμηση πραγματικά. Φυσικά πάντα ταλαντεύεσαι στην στροφή, οπότε δεν είναι πάντα να βρεις το όριο, αλλά φυσικά θες να είσαι όσο πιο ανοιχτά γίνεται για την στροφή και το εκτίμησα λανθασμένα.”

” Το μπροστινό μέρος δεν πήγε στο γρασίδι, οπότε είχα την αίσθηση ότι ήμουν καλά.”

“Φυσικά ο καιρός δεν βοήθησε επειδή έβρεχε και υπήρχε μεγάλη ολισθηρότητα. Απλά ένα ανόητο λάθος για να είμαι ειλικρινής.”

Ο Albon παραδέχτηκε ότι η έλλειψη χρόνου σε υγρές συνθήκες δεν ήταν ιδανική δεδομένου ότι στις κατατακτήριες μπορεί να υπάρχει βροχή.

“Εννοώ, θα δούμε, γιατί αύριο υποτίθεται ότι θα βρέχει. Αν βρέχει, τότε προφανώς δεν είναι καλό. Αν είναι στεγνά τότε προφανώς δεν είναι και τόσο κακό.”

“Βέβαια υπάρχει μεγάλη ζημιά, αλλά δεν φαίνεται τόσο σημαντική. Από άποψη τρεξίματος, όλοι περιορίστηκαν οπότε δεν είμαστε πολύ πίσω. Υποθέτω ότι θα συνεχίσουμε με το πλάνο μας.”

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ο οδηγός της Toro Rosso κατέκτησε την 14η θέση, αλλά πιστεύει πως η ομάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο με το μονοθέσιο της, παρά την έλλειψη τρεξίματος στο FP2.

“Δυσκολευόμασταν για ρυθμό γενικά, αλλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα στο FP2. Ακόμα και αν τράκαρα ο ρυθμός ήταν πολύ δυνατός,  οπότε είναι λίγο κρίμα.”

“Κάναμε κάποια καλά βήματα και τουλάχιστον έχουμε πολλά δεδομένα. Αλλά κάναμε κάποια καλά βήματα. Πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για την ζέστη.”

Albon

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS