Ντεμπούτο στην F1 με την Ferrari για Alesi και Armstrong

Τα νέα ταλέντα της Ferrari, Giuliano Alesi και Marcus Armstrong είχανε για πρώτη φορά την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα μονοθέσιο της F1, κατά τη διάρκεια των τεστ της Ferrari στην πίστα του Fiorrano.

Η Scuderia Ferrari έδωσε την ευκαιρία στους δύο νεαρούς να οδηγήσουν το SF71H. Το συγκεκριμένο ήταν το μονοθέσιο με το οποίο αγωνίζονταν η ιταλική ομάδα το 2018.

Το μονοθέσιο του Alesi έφερε πάνω του τον αριθμό 28, δηλαδή τον αριθμό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του Jean Alesi στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα το 1991. Βέβαια για τα υπόλοιπα 4 χρόνια με την Ferrari έτρεχε με τον αριθμό 27.

Από την άλλη πλευρά, ο Armstrong χρησιμοποίησε τον αριθμό 9, ο οποίος θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της σεζόν από τον Nikita Mazepin.

Σήμερα έκανε μερικούς γύρους και ο άλλος νεαρός οδηγός της ακαδημίας της Ferrari, Robert Schwartzman. Ο ίδιος έκανε δοκιμές και στην Yas Marina στα τέλη του 2020.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα πάρει το τιμόνι της SF71H στα χέρια του και ο νέος οδηγός της Scuderia Ferrari, ο Carlos Sainz για πρώτη φορά. Εννοείται πως μέσα στην εβδομάδα θα τρέξει και ο Charles Leclerc, όπως και οι Mick Schumacher και Callum Illot.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS