ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Norris :”Οι νέοι κανονισμοί της F1 δείχνουν τις αδυναμίες των μονοθεσίων”

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 για την σεζόν του 2019 εκθέτουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες των μονοθεσίων περισσότερο απ’ό,τι στο παρελθόν σύμφωνα με τον οδηγό της McLaren Lando Norris.

Μετά την εκκίνηση της σεζόν έχουν διαπιστωθεί μερικές δραματικές διακυμάνσεις απόδοσης στο μέσο του grid.

O Norris και η McLaren πιστεύουν ότι τα πράγματα ανακατεύονται εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα μονοθέσια του 2019 στόχευαν στο να προσπερνάνε πιο εύκολα και οι ομάδες πρέπει να προσεγγίζουν διαφορετικά το set-up.

“Ίσως κάποιες ομάδες πιστεύουν ότι είναι τα ελαστικά. Αλλά νομίζω είναι τα αυτοκίνητα αυτή την σεζόν τα set-up και πως είναι ο καθένας μας την μπροστινή αεροτομή και πως ο καθένας προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα πάντα. Διαφέρει αρκετά από πίστα σε πίστα.”

“Έχεις πίστες με χαμηλότερη κάθετη δύναμη και υψηλότερη κάθετη δύναμή και έχουμε πίστες που χρειάζονται μικρότερη αντίσταση. Μέχρι στιγμής αυτήν την σεζόν έχουν υπάρξει μεγάλε διάφορες στα μέρη που έχουμε πάει και ήδη έχουν τονιστεί οι αδυναμίες και οι δυνάμεις των διαφορετικών ομάδων.”

“Άυτό είναι κάτι που ήταν αρκετά εύκολο να το καταλάβουμε. Που είμαστε δυνατοί  που είμαστε αδύναμοι και επίσης που είναι οι άλλες ομάδες δυνατές και αδύναμες. “

“Δεν νομίζω ότι ευθύνονται τόσο πολύ τα ελαστικά. Ίσως σε ένα μικρό κομμάτι αλλά νομίζω είναι περισσότερο το πως στήθηκε το κύριο μονοθέσιο. Τουλάχιστον για εμάς.”

“Όταν κοιτάς την Κίνα και το Μπακού, ξέρουμε που είμαστε καλοί και που όχι. Νομίζω ότι είναι το πακέτο του κυρίως μονοθεσίου που αποδίδει καλύτερα ή χειρότερα σε διαφορετικές πίστες. “

Αν και η McLaren είναι τέταρτη στην βαθμολογία μετά από έναν δυνατό αγώνα στο Baku, o Norris είναι επιφυλακτικός στην σκέψη ότι η ομάδα μπορεί να αναμένει πως θα είναι καλή παντού.
McLaren

“Για πολλές ομάδες υπήρχαν κάποιες διαφορές. Έχουμε μια ομάδα που είναι στην κορυφή όπως η Renault στην Κίνα. Μετά φτάνουμε στο Baku και είναι σχεδόν το αντίθετο. “

” Φαινόμασταν απαίσιο στην Κίνα και πολύ καλοί στο Baku. Δεν νομίζω ότι οι προσδοκίες όλων είναι πάντα όπως αποδεικνύονται στο αγώνα. “

“Νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο. Ξέρουμε τους τομείς που πρέπει να δουλέψουμε και προφανώς έχουμε μερικές αναβαθμίσεις εδώ και εκεί για αυτό το Σαββατοκύριακο.”

“Απλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά που κάναμε στο Baku. Να τα πάρουμε όλα εκεί έξω. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).