Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Norris – “Η Ferrari έχει το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή”

Ο Lando Norris δήλωσε πως η Ferrari είναι καλύτερη από την McLaren αυτή την στιγμή και πως η Ιταλική ομάδα οδηγείται προς την σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά την εξέλιξη της.

Μετά και το πέρας του Grand Prix της Αμερικής, η McLaren βρίσκεται υπό πίεση από την Ferrari στην μάχη για την 3η θέση στους κατασκευαστές. Στο “Circuit of the Americas” η Βρετανική ομάδα κατέλαβε τις θέσεις “5” και “8”, την ίδια ώρα που η Ferrari έχει κάνει για 3ο συνεχόμενο αγώνα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Daniel Ricciardo τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας δεχτεί την υπέρμετρη πίεση μέχρι τον 43ο γύρο από τον Carlos Sainz. Σε εκείνο τον γύρο ο Sainz έχοντας καλύτερο ρυθμό προσπάθησε να περάσει τον Αυστραλό οδηγό. Ο Αυστραλός αμύνθηκε και οι 2 οδηγοί ακούμπησαν μεταξύ τους ολοκληρώνοντας άδοξα την μάχη.

Ο 8ος στον αγώνα Lando Norris δήλωσε πως η Ferrari ήταν πιο γρήγορη από την McLaren στην Αμερική και πως η Βρετανική δεν είχε ποτέ μέσα στο τριήμερο τον ρυθμό που είχε η Ιταλική ομάδα

Πιστεύω πως η Ferrari ήταν προφανέστατα πιο γρήγορη από εμάς. Ίσως αυτό δε φάνηκε διότι ο Carlos Sainz είχε κολλήσει πίσω από τον Daniel Ricciardo (στον 43ο γύρο είχαν επαφή). Ωστόσο εάν ο Carlos ήταν μπροστά από τον Daniel, θα είχε απομακρυνθεί, όπως ακριβώς έκανε ο Charles. Οπότε δεν είχαμε ρυθμό όλο το τριήμερο, σε σύγκριση με τον ρυθμό που είχαν τα μονοθέσια της Ferrari“, είπε στις δηλώσεις του ο Norris.

Η τελευταία αναβάθμιση που έχει κάνει η Ferrari στην κινητήρια μονάδα (ενόψει πάντοτε και της σεζόν του 2022), έχει αποφέρει τα μέγιστα στην Ιταλική ομάδα. Η Ferrari τερμάτισε στη 3η θέση με τον Sainz στη Ρωσία, κατέλαβε τις θέσεις “4” και “8” στην Τουρκία και στην Αμερική τις θέσεις “4” και “7”.

Ο Norris παραδέχτηκε πως τα επιπλέον δέκατα τα οποία απέκτησε η Ferrari μετά και την τελευταία αναβάθμιση, έκαναν τεράστια διαφορά στην απόδοση της Ιταλικής ομάδας. Τόνισε δε πως αυτή η αναβάθμιση που έκανε η Ferrari, θα κάνει δύσκολη την ζωή της McLaren στους τελευταίους 5 αγώνες, ενόψει της μάχης για την 3η θέση στους κατασκευαστές

Στην ερώτηση για το εάν η τελευταία αναβάθμιση έφερε θετικά αποτελέσματα στην ισορροπία της SF21, ο Norris απάντησε το εξής: “Σίγουρα οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση“.

Αυτή την στιγμή έχουν σίγουρα το πλεονέκτημα. Δεν είναι ταχύτεροι σε κάθε πίστα, αλλά απλά είναι ένα μονοθέσιο, το οποίο είναι πολύ πιο σταθερό από το δικό μας και πολύ πιο ικανό στην οδήγηση. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο κατά τον οποίο θα προσπαθήσουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε μπροστά τους“.

Norris

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl σε ερώτηση του “Motorsport.com” για το πόσο ανησυχεί πλεονέκτημα που ΄έχει στον ρυθμό της η Ferrari, ο Seidl είπε το εξής: “Το να ανησυχούμε για αυτό δεν μας βοηθάει. Είναι πραγματικότητα ότι έχουν κάνει ένα καλό βήμα προς τα εμπρός με το τελευταίο τους πακέτο, όπως επίσης και με την αναβάθμιση που εισήγαγαν στην κινητήρια μονάδα“.

Και αυτή η αναβάθμιση τους δίνει ένα καλό πλεονέκτημα, ειδικότερα σε αυτούς τους τελευταίους 2 αγώνες, εν αντιθέσει με εμάς. Οπότε αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Αλλά την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντικό να στοχεύσουμε στους εαυτούς μας. Γνωρίζουμε πως δεν έρθουν άλλες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο ή στην κινητήρια μονάδα ισχύος“.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν πίστες που έρχονται σύντομα και πιθανότατα θα ανταποκριθούν στα δυνατά σημεία του μονοθεσίου μας. Ωστόσο υπάρχουν και πίστες στο τέλος της χρονιάς, στις οποίες θα δεχτούμε πίεση στην απόδοση, εν αντιθέσει με την Ferrari. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παίρνουμε σε κάθε τριήμερο το μέγιστο από το πακέτο μας, να πραγματοποιούμε καθαρά σαββατοκύριακα, καθαρούς αγώνες, να έχουμε μια καλή στρατηγική σε κάθε αγώνα και ελπίζουμε ότι αυτό είναι αρκετό για να μονομαχήσουμε με την Ferrari έως τον τελευταίο γύρο στο Abu Dhabi“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.