Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Norris – “Γνωρίζαμε τις δυσκολίες μας”

Επαναλαμβανόμενα στην 1η θέση στο GP Αμερικής, ο Lando Norris δεν έζησε την αρχική του 3η θέση, πριν τον αποκλεισμό του Lewis Hamilton, ως μία αποτυχία, ενήμερος για τα όρια του μονοθέσιου της McLaren.

Leader για σχεδόν το μισό Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών, δεν ένιωθε καμία σύγχυση στο τερματισμό του αγώνα. Ο Lando Norris σίγουρα είχε στις σκέψεις του την πρώτη του στέψη σε αγώνα, η οποία του ξεφεύγει εδώ και αρκετό καιρό, όταν πήρε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή, στον poleman Charles Leclerc. Ωστόσο, ήξερε ότι η McLaren που οδηγούσε δεν ήταν σε θέση να αντισταθμιστεί στην RB-19 του πρωταθλητή Max Verstappen, ούτε σε έναν Lewis Hamilton ο οποίος ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός σε αυτό το Grand Prix.

Τρίτος στην γραμμή τερματισμού, πριν να ανέβει στην 2η θέση της κατάταξης μετά τον αποκλεισμό του Lewis Hamilton, ο νέος Βρετανός ανέβηκε στον τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του και σημειώνει την συνεχή βελτίωση της ομάδας του, εκτιμώντας ότι έκανε ότι μπορούσε να κάνει την Κυριακή, πίσω από το τιμόνι του, με μεγάλη φθορά στα ελαστικά της MCL60.

“Έχοντας στα χέρια μου την πρώτη θέση, μπορούσα να ελέγξω πολλά πράγματα, αλλά δεν έφτασε”, είπε ο Norris. “Αλλά είμαι χαρούμενος. Ήταν ένας καλός αγώνας από την μεριά μου. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες μας, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο. Και το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η φθορά των ελαστικών. Ο ρυθμός μας στους πρώτους δέκα γύρους από κάθε stint ήταν πολύ καλοί. Δεν μπόρεσα πολύ απλά να κρατήσω παραπάνω. Είμαστε σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις κάθε Σαββατοκύριακο αγώνων, αλλά υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν.”

Μόλις προσπεράστηκε από τον Max Verstappen, ενώ ο Βρετανός είχε την σκληρή γόμα και ο Ολλανδός την μεσαία, ο Lando Norris έδωσε πρώτα την εντύπωση πως μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Verstappen στην μάχη για την νίκη, μένοντας για μερικούς γύρους κάτω από δευτερόλεπτο πίσω από τον νέο leader. Το τελευταίο του stint όμως τον ανάγκασε να κοιτάζει πίσω, αφού δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην προσπέραση του Hamilton, διατηρώντας τα ελαστικά του επιβλέποντας την πιθανή επίθεση του Carlos Sainz.

“Έπρεπε να το προσπαθήσω, δεν συμφωνείτε; Αλλά δεν τα κατάφερα”, δήλωσε, μοιρολάτρης. “Δεν είχα αρκετή γόμα στο τέλος, είδατε πόσο γρήγορα [ο Verstappen] έφυγε μπροστά στο τέλος. Έπρεπε σε κάθε στιγμή να συγκεντρωθώ στον δικό μου αγώνα. Έκανα ότι μπορούσα. Έπρεπε να κάνω οικονομία και ταυτόχρονα να επιτεθώ, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Αν η πίστα ήταν πιο κρύα θα μπορούσαμε να καταφέρουμε κάτι, αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα.”

“Αλλά είμαι όμως χαρούμενος. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για να καταφέρουμε να ανέβουμε στο βάθρο εδώ. Ήταν πιο καλό το αποτέλεσμα απ’όσο περιμέναμε πριν το Σαββατοκύριακο. οπότε και είμαι πολύ ευχαριστημένος.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!