Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Norris – Έναν επιπλέον γύρο και θα είχα περάσει τον Albon

Το Grand Prix του Βελγίου ήταν ένας γλυκόπικρος αγώνας για τη McLaren, καθώς ο Lando Norris τερμάτισε έβδομος, ενώ ο Carlos Sainz δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει τον αγώνα του λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η επίδοση του Lando Norris στην πίστα του Spa, όπου ξεκίνησε 10ος στη σχάρα εκκίνησης και κατόρθωσε να ανέβει τρεις θέσεις μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι θα είχε καταφέρει να φτάσει πιο ψηλά στην κατάταξη, εάν ο αγώνας είχε λήξει έναν γύρο αργότερα, όταν θα είχε προσπεράσει τον Ταϊλανδό Alexander Albon της Red Bull.

Έναν επιπλέον γύρο και θα είχα περάσει τον Alex,” είπε χαρακτηριστικά. “Δεν ξέρω αν θα είχα προλάβει τον Esteban. Νομίζω ότι ο ρυθμός τους [ενν. τις δύο Renault] ήταν πολύ καλύτερος από χθες, όπως έδειξε ο Daniel [Ricciardo]. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που έπιασα τον Ocon ήταν επειδή είχε κολλήσει για λίγο πίσω από τον Albon.

Lando Norris Updates (@LandoUpdates) | টুইটার

Αλλά ναι, ένας ακόμα γύρος θα ήταν υπέροχος!

Θα είχα λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση εάν είχα περάσει τον Alex. Δυσκολευόταν πολύ, οπότε είμαι λίγο απογοητευμένος από αυτήν την άποψη, αλλά νομίζω ότι ο υπόλοιπος αγώνας ήταν καλός. Ήμουν δικαίως χαρούμενος.

Κατά την εκκίνηση του αγώνα, ο Βρετανός φάνηκε να δυσκολεύεται να κρατήσει τη θέση του, καθώς η AlphaTauri του Pierre Gasly τον πέρασε, ενώ αργότερα βγήκε εκτός πίστας. “Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά -ο πρώτος γύρος και το πρώτο stint ήταν ζόρικα για εμένα.

Δυσκολευόμουν αρκετά με την εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και τη φθορά των ελαστικών και με τα πάντα. Αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο καιρός άλλαξε λίγο, έγινε πιο ψυχρός, ο άνεμος μειώθηκε λίγο και επανήλθαμε στις δυνάμεις μας λίγο περισσότερο. Και τότε μπόρεσα να πιέσω και κατάφερα να έχω καλύτερο ρυθμό από τον Stroll και να πιάσω τους υπόλοιπους στο τέλος… Κρίμα που άργησα έναν γύρο!

Οπότε είχαμε τα θετικά και τα αρνητικά μας, αλλά είναι περισσότεροι βαθμοί από το τίποτα,” παραδέχτηκε. “Ειδικά ως ομάδα, δεν ήταν η καλύτερη μέρα για εμάς, με τον Carlos [Sainz] να μην ξεκινά καν και τη Renault να κερδίζει πολλούς βαθμούς.”

Οπότε δεν ήταν ιδανικά, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε εν μέσω άσχημων συνθηκών,” είπε ολοκληρώνοντας.

Motors : McLaren at the 2020 F1 Belgian GP: Sunday

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.