Νίκη για τον Evans στο E-prix της Ρώμης

Ο Mitch Evans πέρασε τον poleman και κέρδισε το E-prix της Ρώμης  παίρνοντας έτσι την πρώτη νίκη της Jaguar.

Το E-prix διακόπηκε για 45 λεπτά καθώς ο Jose Maria Lopez γλίστρησε στις στροφές 17/18 αναγκάζοντας τον Gary Paffett και τον Jean-Eric Vergne να πέσουν πάνω του.

Ο Lotterer κρατήθηκε στην κορυφή μπροστά από τον Evans και τον Vandoorne. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε μετά από 45 λεπτά καθυστέρηση.

Με μόλις 16 λεπτά να απομένουν ο Evan’s χρησιμοποίησε το attack mode και στην στροφη 11 περασε στην πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Lotterer έμεινε κοντά τα τελευταία λεπτά αλλά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή με τον Evans να κερδίζει με διαφορά μόλις 0.979s. Παίρνοντας έτσι την πρώτη νίκη για την Jaguar ενώ έγινε ο 7ος διαφορετικός νικητής την φετινή σεζόν.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vandoorne 6 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Robin Frijns πέρασε τον οδηγό της Nissan e.dams Sebastian Buemi για την τέταρτη θέση.

Ο οδηγός της Mahrinda, Jerom d’Ambrosio πήρε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος ύστερα από την ποινή που δέχτηκε ο Jean-Eric Vergne. Επειδή προσπέρασε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι και οι 2 Venturi εγκατέλειψαν. Ενώ ο Maximilian Gunter έμεινε από ενέργεια στον τελευταίο γύρο.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS