Νεύρα Schumacher με Mazepin

Ο Mick Schumacher εξέφρασε τον εκνευρισμό του για τον teammate του, Nikita Mazepin, καθώς έφτασαν πολύ κοντά στο να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Οι 2 οδηγοί της Haas κατέλαβαν τις θέσεις “13” και “14” στον αγώνα του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο ο Mick Schumacher είναι εκνευρισμένος με την συμπεριφορά του Nikita Mazepin. Σύμφωνα με τον Γερμανό, όπως και με το onboard πλάνο από το μονοθέσιο του, το περιστατικό που συνέβη είναι το εξής.

Mick Schumacher και Nikita Mazepin μονομαχούσαν μεταξύ τους από την στροφή “20”, μέχρι την γραμμή εκκίνησης – τερματισμού. Το πλάνο από την κάμερα του Schumacher δείχνει τον Mazepin να πλησιάζει πάρα πολύ κοντά του. Ο πρωταθλητής της Formula 2 του 2020 έκανε χειρονομίες στον Ρώσο teammate του και έπειτα εξέφρασε την ενόχληση του στην Haas, μέσω team radio.

Schumacher
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN – JUNE 06: Mick Schumacher, Haas VF-21, leads Nikita Mazepin, Haas VF-21 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Τι στην ευχή ήταν αυτό, ειλικρινά !!! Σοβαρά θέλει αυτός να μας σκοτώσει ???“, είπε ο Schumacher στην ομάδα του.
Κατανοητό Mick, καρό σημαία“, απάντησε ο αρχιμηχανικός του.

Από την πλευρά του ο Nikita Mazepin δήλωσε πώς ήταν απογοητευμένος που έχασε την θέση, διότι δεν είχε όπως δήλωσε αρκετή ισχύ στην μπαταρία του, προκειμένου να προσπεράσει τον Schumacher.

Το βασικό θέμα είναι πως απλά είμαι λίγο απογοητευμένος, καθώς έχασα την θέση μου από τον teammate μου στην μεγάλη ευθεία. Ξέμεινα από μπαταρία. Οπότε εκεί πέρα ήμουν θεατής. Αλλά έτσι είναι η ζωή“.

Από την πλευρά του ο Team Principal της Haas, Guenther Steiner ανέφερε τα εξής:

Υπήρξε ένα περιστατικό στην ευθεία. Το πρόβλημα επιλύθηκε και όλα είναι εντάξει. Υπήρξε μια παρεξήγηση, αλλά είμαστε εντάξει και προχωράμε μπροστά“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS