FIAFormula 1

Αλλαγές για τον Vettel ενόψει Ισπανίας

Ο Sebastian Vettel θα έχει νέο σασί στο Ισπανικό Grand Prix, μετά το πρόβλημα που βρήκαν οι μηχανικοί της Ferrari.

Η παρουσία του Vettel στην πίστα του Silverstone ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στη 10η θέση, στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν υπό Βρετανικού εδάφους.

Η Ferrari ανακοίνωσε πως η “SF1000” του Vettel θα έχει καινούργιο σασί, στην πίστα “Circuit de Catalunya“. Οι μηχανικοί της ομάδας ανακάλυψαν πρόβλημα στο πάτωμα του μονοθεσίου, εξαιτίας μια δυνατής επαφής με τα kerb του Silverstone.

Ferrari
Sebastian Vettel και Charles Leclerc εν δράσει στο Silverstone

Ο Sebastian θα έχει καινούργιο σασί. Μετά την ανάλυση που κάναμε μετά το τέλος του αγώνα στο Silverstone, εντοπίσαμε μια μικρή βλάβη, εξαιτίας μιας δυνατής επαφής με ένα kerb. Δεν θα είχε μεγάλη επίδραση στην απόδοση, αλλά ήταν η λογική απόφαση να ληφθεί“, είπε στις δηλώσεις του ο αρχιμηχανικός στον τομέα του σασί, Simone Resta.

Ενόψει του αγώνα στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου ο Resta είπε χαρακτηριστικά:

Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα είναι ένα εύκολο Σαββατοκύριακο για εμάς, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι δοκιμές τον Φεβρουάριο“.

Θα αντιμετωπίσουμε πολύ ζέστη και αναμένεται η θερμοκρασία στο οδόστρωμα να ναι πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου“.

Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ειδικά όσον αφορά τη συμπεριφορά των ελαστικών, όπως είδαμε στους 2 τελευταίους αγώνες στο Silverstone“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.