Νεές φωτογραφίες αποκαλύπτουν την αναμόρφωση στο Spa-Francorchamps

Oι αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν στην πίστα Spa-Francorchamps αποκαλύφθηκαν με νέες φωτογραφίες

Ως ένα μέρος της αναβάθμισης που επρόκειτο να υποστεί η πίστα του Spa για να αυξηθεί η ασφάλεια προκάλεσε μεγάλη αναμόρφωση στην πίστα. Το κατασκευαστικό έργο το οποίο πήρε σάρκα και οστά στις 15 Νοεμβρίου πρόκειται να κοστίσει 80 εκατομμύρια ευρώ, αλλά επρόκειτο να διασφαλίσει το μέλλον της πίστας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από το 2022 η πίστα του Spa επρόκειτο να φιλοξενήσει εκτός από τη Formula 1, τις 24 ώρες του Spa, έναν γύρο στο WEC, και τις 24 ΄ωρες με μοτοσυκλέτες ως κομμάτι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών της Διεθνής ομοσπονδίας μοτοσυκλετισμού (FIM) τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Για αυτό το τελευταίο η πίστα έπρεπε να κάνει δραστικές αλλαγές για να πάρει την άδεια από τη FIM, και για αυτό το λόγο πολλοι εξόδοι διαφυγής θα αντικατασταθούν από αμμοπαγίδες.

Eπιπλέον στο Spa θα προστεθούν νέες εξέδρες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί το διάσημο σαλέ στην Eau Rouge.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένες φωτογραφίες από την τωρινή κατάσταση της πίστας.

La Source

To κομμάτι από την La Source μέχρι την Eau Rouge είναι αγνώριστο αυτή τη στιγμή. Έξω από τη στροφή μεγάλο μέρος της ασφάλτου στην έξοδο διαφυγής έχει αντικατασταθεί από αμμοπαγίδα. Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε τις προετοιμασίες για την κατασκευή νέων εξέδρων στην Eau Rouge, που προυπόθετε όπως προαναφέραμε την καταστροφή του διάσημου σαλέ.

Στροφή Bruxelles

H έξοδος από την στροφή Bruxelles επίσης αναδιαμορφώνεται με την έξοδο διαφυγής να καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από χώμα.

Blanchimont

Στο εξωτερικό της πολύ γρήγορης στροφής Blanchimont οι μπαριέρες έχουν μετακινηθεί πιο μέσα για να διευρυνθεί η έξοδος διαφυγής ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι θα καλυφθεί και αυτό από αμμοπαγίδα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS