“Να βελτιώσω τις αδυναμίες μου”

Ο Daniel Ricciardo προετοιμάζεται για το Grand Prix της Ρωσίας και στοχεύει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο Sochi

Ο “Aussieman” τερμάτισε στην 4η θέση στο Mugello. Αυτή ήταν η τρίτη φορά εφέτος που τερματίσει μια θέση πριν από το βάθρο των νικητών. Ενόψει του αγώνα στο Sochi, ο Αυστραλός οδηγός της Renault στοχεύει στο να βρεθεί στο podium.

Το πλάνο για το Sochi αυτό το τριήμερο:

Θέλω να συνεχίσω την παρουσία στους βαθμούς. Ο αγώνας μου πέρυσι είχε μικρή διάρκεια, μετά το χάος που έγινε στη στροφή “4”. Νομίζω ότι μετά από αυτόν τον αγώνα, θυμάμαι πολύ έντονα ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερο qualifying, για να μην είμαστε στη μέση του grid. Δεν είναι το δυνατό μου τριήμερο πέρυσι με τις κατατακτήριες. Οπότε είναι κάτι που θέλω να δώσω έμφαση φέτος: να προσπαθήσω και να φτάσω στην κορυφή. Δεν ήταν ποτέ η δυνατή μου πίστα και υπάρχουν ακόμα μερικά κόλπα για να το μάθω. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να προσπαθήσω να το καταλάβω“.

Daniel
Ο Ricciardo προετοιμάζεται πριν μπει στη RS 20

Τα χαρακτηριστικά του Sochi:

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθεία μέχρι την πρώτη στροφή, η οποία είναι μια μεγάλη ζώνη φρεναρίσματος. Το DRS είναι πολύ μεγάλο στην ευθεία. Μπορεί να είναι ένας αγώνας γεμάτος δράση με τους τοίχους και στροφές μέσης έως υψηλής ταχύτητας. Μπορεί να είναι δροσερά εκεί αυτή την περίοδο του χρόνου. Είναι μια επίπεδη πίστα και είναι εντελώς διαφορετική με το Mugello, η οποία έχει διαφορετικές υψομετρικές διαφορές. Προσωπικά, θέλω να βελτιώσω μερικές προσωπικές αδυναμίες εκεί“.

Aussieman
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20 in the pits. Tuscan Grand Prix, Sunday 13th September 2020. Mugello Italy.

Πως αξιολογεί τους τελευταίους αγώνες:

Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία και να πάρουμε βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο. Βρισκόμαστε σε μια πολύ σφιχτή μάχη στο midfield με μια σειρά ομάδων με ένα ή δύο δέκατα, είτε με τη διαφορά μεταξύ της δεύτερης σειράς του grid, είτε τερματίζοντας εκτός των δέκα πρώτων. Αυτή η πρόκληση είναι συναρπαστική, σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τα πάντα μέσα από το μονοθέσιο και να το κάνουμε να λειτουργεί. Είχαμε δύο τέταρτες θέσεις από την τελευταία τριάδα αγώνων. Ο στόχος παραμένει να πάρουμε αυτά τα μεγάλα σημεία για να διατηρήσουμε τον αγώνα πρωταθλήματος“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS