Πρέπει να αφήσουμε τις προκαταλήψεις αν θέλουμε να συνέχισουμε με καλές επιδόσεις -Russell

Ο George Russell πιστεύει πως η Williams πρέπει να είναι πιο “δυναμική” αν σκέφτεται να επαναλάβει την ανεβασμένη φόρμα της. Που απέσπασε την προσοχή στο Ουγγρικό Grand Prix.

Ο νεοσύλλεκτος Βρετανός σχεδόν κατάφερε να μπει στο Q2 για πρώτη φορά αυτή την χρονιά με μια ξεχωριστή επίδοση στις κατατακτήριες στο Hungaroring. Αφού το αναβαθμισμένο πακέτο της Williams φαίνεται να απέδωσε.

Αλλά παρά τα ενθαρρυντικά βήματα που έκανε η Williams,ο Russel είναι προσεκτικός με τις πιθανότητες για μια δυνατή επίδοση στο μέλλον. Αν η ομάδα δεν είναι τόσο ανοιχτόμυαλη να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα.

“Θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να το συνεχίσουμε αυτό και στους μελλοντικούς αγώνες,”είπε.

“Δεν έχω πειστεί αλλά πιστεύω πως πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί με την κατάσταση. Και να έχουμε λιγότερες προκαταλήψεις για το πως θα πρέπει να προσεγγίσουμε κάτι. Για να δοκιμάσουμε περισσότερα μέσα στην εβδομάδα.”

“Δεν έχουμε δοκιμάσει αρκετά πράγματα,καθαρώς για τα λάστιχα,από αυτό έπρεπε να κάνουμε κάτι και το μετανιώνω λίγο.”

Ο Russell επίσης πιστεύει πως η δυνατή επίδοση που ξεκλείδωσε η Williams στις κατατακτήριες δεν επαναλήφθηκε για τον αγώνα. Όταν πάλι ξεγλίστρησε και έπεσε πίσω.

“Νομίζω πως κάναμε ένα τεράστιο βήμα,ειδικά για τον έναν γύρο,”είπε. “Από την αρχή μέχρι τον τερματισμό ένιωσα πως ήμασταν μπροστά από τον Stroll σε κάθε αγώνα. Και στην εκκίνηση την Παρασκευή ένιωθα πως ήμασταν εκεί μόνο από τα λάθη τους. Αλλά κατέληξε να είναι πραγματικότητα.”

“Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα. Στις κατατακτήριες ήταν ένα μείγμα από πράγματα που βοήθησαν. Περισσότερη κάθετη δύναμη,περισσότερη μηχανική πρόσφυση από τα ελαστικά. Πραγματικά βρήκαμε την κατάλληλη λειτουργία τον ελαστικών. Στον αγώνα μπορείς να πεις ότι υπήρχε περισσότερη κάθετη δύναμη αλλά δεν ήταν αρκετή.”

Ο Russell νομίζει πως η επίδοση στην Ουγγαρία σημείωσε το πόσo σημαντικά είναι τα ελαστικά για την μέγιστη απόδοση. Αφού λέει πως υπάρχει πολύ εφευρετικότητα που πρέπει να αφιερωθεί για αυτά.

“Η Formula 1 στην τωρινή κατάσταση με αυτά τα ελαστικά να είναι ένα πολύ περίπλοκο πράγμα και όταν έχεις μόνο δυο ευκαιρίες στο Q1. Όταν η εξέλιξη της πίστας αλλάζει τόσο πολύ και ο καιρός αλλάζει,πρέπει να προσαρμόζεσαι πάρα πολύ σε μια κατάσταση.”

“Είναι λίγο κρίμα για κάποια σημεία γιατί είναι μια πρόφαση και συντελεστής για όλη την σκάρα εκκίνησης. Υπάρχει τόση πολύ δουλεία και εφευρετικότητα για τα ελαστικά. Αλλά από την μεριά μου άπλα αφοσιωνόμαστε στην δική μου μεριά του γκαράζ και βγάζουμε όσα μπορούμε από το μονοθέσιο μου.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS