ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Gasly – Μπορώ πλέον να οδηγήσω με πιο φυσικό τρόπο

Ο Pierre Gasly λέει ότι τώρα μπορεί να οδηγήσει με πιο φυσικό τρόπο, έχοντας ολοκληρώσει τρία Σαββατοκύριακα με την Toro Rosso από τότε που υποβιβάστηκε από την Red Bull.

O Gasly παραδέχτηκε ότι του πήρε χρόνο να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο απ’ όταν υποβιβάστηκε πριν το Βελγικό Grand Prix, όπου όμως σημείωσε βαθμούς καθώς πήρε την ένατη θέση.

Στην Σιγκαπούρη ο Γάλλος είχε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο, τερματίζοντας όγδοος τρέχοντας στην δεύτερη θέση πίσω από τον Antonio Giovinazzi για αρκετούς λίγο πριν μπει στα pit.

“Δεν κατάφερα πραγματικά να οδηγήσω με τον τρόπο που θα ήθελα πριν. Tώρα νοιώθω σαν να μπορώ να κάνω περισσότερα το οποίο είναι κάτι φυσικό για εμένα. ” είπε.

“Ειδικά με την δουλειά που κάνουμε με τους μηχανικούς και ολόκληρη την ομάδα. Μετά από τον πρώτο αγώνα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε. Μετά τον δεύτερο αγώνα υπάρχουν πάντα πράγματα για να βελτιώσουμε αλλά νοιώθω ότι κάνουμε ένα βήμα κάθε Σαββατοκύριακο.”

“Και εγώ ο ίδιος στο αυτοκίνητο, παίρνω ένα καλύτερο συναίσθημα και φέρνω το αυτοκίνητο λίγο πολύ εκεί που θέλω το Σαββατοκύριακο. Οπότε είμαι χαρούμενος με τα βήματα που κάνουμε τις τελευταίες βδομάδες. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για τους επόμενους αγώνες.”

Gasly

“Τέτοιες Κυριακές σαν αυτήν πραγματικά τις απολαμβάνω. Ακόμα και αν είναι μία δύσκολη πίστα για να προσπεράσεις είχα κάποιες καλές μάχες και καταφέραμε να ανακτήσουμε μερικές θέσεις ακόμα και αν ο αγώνας μας καταστράφηκε από το πρώτο safety car.”

“Απλά πιέζαμε και το αυτοκίνητο ένοιωθε καλά και καταφέραμε να περάσουμε μερικά αυτοκίνητα για την όγδοη θέση.”

Ο Gasly λέει ότι δεν ιδιαίτερη προσοχή στην αναπόφευκτη σύγκριση με τον teammate του Daniil Kvyat.

“Δεν είναι κάτι που θέλω να επικεντρωθώ πολύ. Επειδή ξέρω την μεριά μου, ξέρω ότι η απόδοση μου θα συνεχίσει να βελτιώνεται.”

“Οπότε πιστεύω ότι θα είμαι πιο συνεπής. Νομίζω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με το επίπεδο και τις κατευθύνσεις που πηγαίνουμε με την ομάδα. Οπότε με βοηθάνε πολύ από αυτή την άποψη αλλά φυσικά ο πρώτος σου αντίπαλος είναι πάντα ο teammate σου και αυτή είναι η πρώτη σύγκριση. Οπότε είναι πάντα καλό να τον κερδίζεις.”

Επιμένει ότι η προσοχή του δεν αποσπάται από τις δηλώσεις του Helmut Marko σχετικά με μία πιθανή του επιστροφή του στην Red Bull.

“Για να είμαι ειλικρινής, σταμάτησα να διαβάζω και να κοιτάζω όλες τις συνομιλίες επειδή είναι τόσες πολλές και πρέπει να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου με την ομάδα.”

“Νομίζω ότι αυτή την στιγμή όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση που δείχνουμε, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαι χαρούμενος με την Toro Rosso και απλά πρέπει να αποδώσω όσο καλϋτερα μπορώ για την ομάδα και θα δούμε τι θα αποφασίσουν για το μέλλον.”

“Συγκεντρώνομαι στο να γίνω καλύτερος αθλητής, στο να γίνω καλύτερος οδηγός, πιο έμπειρος. Βελτιώνοντας ότι μπορώ από την μεριά μου ώστε να γίνω πιο ολοκληρωμένο οδηγός και σε αυτό έχω συγκεντρωθεί.”

Gasly

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!