“Μπαμ” με FX Demaison η Hyundai! 

Η Hyundai ανακοίνωσε την πρόσληψη του Francois-Xavier (FX) Demaison, ο οποίος θα επιληφθεί των τεχνικών ζητημάτων της ομάδας και αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου. 

Τον περασμένο Iανουάριο, ένας παλιός γνώριμος από την F1, ο Cyril Abiteboul ανέλαβε τα ηνία της Hyundai Shell Mobis, διαδεχόμενος τον Julian Moncet. Η παρουσία του στην κορυφή της ιεραρχίας της ομάδας, φέρνει και την πρώτη αναβάθμιση. Αυτή αφορά τον τεχνικό τομέα. 

Η προσθήκη είναι από το πάνω ράφι, με τον Francois-Xavier Demaison να είναι ο εκλεκτός για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Είναι ένας άνθρωπος με αρκετά παράσημα στην καριέρα του αφού είχε τον ίδιο ρόλο στην Williams, ενώ ήταν ο πρωτομάστορας των επιτυχιών της Volkswagen στο WRC την περίοδο 2013-2016.

Θα έχει τον ρόλο της επίβλεψης στα τεχνικά θέματα, ενώ μαζί με τον Christian Loriaux δουλέψουν πάνω στην ανάπτυξη του Hyundai i20 N Rally1. Επιπλέον σε συνεργασία με τον Cyril Abiteboul θα θέσουν τις βάσεις για το μέλλον της Hyundai Motor Company. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Cyril Abiteboul για την πρόσληψη του FX Demaison 

“Χρειάστηκα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στην ομάδα και ότι αυτή κάνει. Έγινε σαφές σε εμένα ότι χρειάζεται μια ισχυρή παρουσία, σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι. 

Η παρουσία του Francois-Xavier στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή είναι μια ευκαιρία να δυναμώσουμε και να αναπτύξουμε τα προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai. Πέρα από την αγωνιστική μας βελτίωση θα θέσει τις βάσεις για το μέλλον της εταιρείας. 

Γνωρίζει τι χρειάζεται για να νικήσουμε και να κυριαρχήσουμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή την εμπειρία χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τίτλους το επόμενο διάστημα”. 

Το δικό του σχόλιο για την πρόσληψη του στην Hyundai έκανε και ο FX Demaison 

“Είμαι χαρούμενος που ξεκινάω σε αυτόν τον ρόλο στην Hyundai Motorsport. H Hyundai έχει φανταστικές δυνατότητες στον χώρο του motorsport, τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον και ειδικά στα προγράμματα με ηλεκτροκινητήρα. 

Κύριο μέλημά μου είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων που έχει η Hyundai Motorsport ούτως ώστε να γίνει το καλύτερο brand στον κόσμο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα πρόσωπα που έχουν ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα στο WRC”.  

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS