Μήνυμα Steiner σε Schumacher – Mazepin

Ο Guenther Steiner προειδοποίησε τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin ότι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα, εάν συγκρουστούν μεταξύ τους.

Η Haas θα πορευτεί το 2021 με τον πρωταθλητή της Formula 2, Mick Schumacher και τον Nikita Mazepin. Και για τους 2 αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά σε μονοθέσιο της F1, με τον γιο του Michael να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ειδικότερα η πίεση που θα ασκηθεί από τα media στον Γερμανό, για άμεσα αποτελέσματα θα είναι τεράστια. Για τον Ρώσο από την άλλη θα πρέπει να δείξει με τις ικανότητες του μέσα στην πίστα ότι αξίζει να μείνει μόνιμα στη F1.

Για να αποφύγει τυχόν αναταραχές εντός της Haas, ο αγωνιστικός διευθυντής, Guenther Steiner έστειλε μήνυμα στους νέους οδηγούς να αποφύγουν αυτά που έκαναν οι προκάτοχοι τους. Ο Romain Grosjean και ο Kevin Magnussen είχαν επαφή στο Βρετανικό Grand Prix το 2019, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δυο.

Εάν μονομαχήσουν χωρίς να κάνουν ζημιά στην ομάδα, δε θα έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Εάν το κάνουν αυτό και εγώ θα έχω πρόβλημα όπως και εκείνοι“, δήλωσε στο Γερμανικό “RTL” ο Steiner.

Steiner
ISTANBUL PARK, TURKEY – NOVEMBER 12: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 speaks to the media during the Turkish GP at Istanbul Park on Thursday November 12, 2020, Turkey. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Ο Steiner θα δώσει χρόνο και στους δυο νεαρούς οδηγούς, προκειμένου να κατανοήσουν την F1. Παράλληλα ελπίζει πως θα αναπτυχθούν πολύ στην rookie χρονιά τους, έτσι ώστε να αποφύγουν τα λάθη την επόμενη χρονιά.

Για μένα επιτυχία θα ήταν να έχουμε 2 οδηγούς που θα έχουν μάθει πολλά φέτος, για να έτοιμοι του χρόνου. Πρέπει να δώσουμε στους rookie την ευκαιρία να αναπτυχθούν στο άθλημα. Στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να έχουμε ακόμα δύο νέους, αλλά και έμπειρους οδηγούς. Πρέπει να βγουν δύο «νέοι, έμπειροι» οδηγοί“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS