WRC

Millener – “Οι fans μπορούν να βοηθήσουν στην επιστροφή του Rally Βρετανίας”

Ο επικεφαλής της M-Sport, Richard Millener, υποστήριξε ότι η κοινότητα του WRC πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί, για να επιστρέψει το Rally Βρετανίας στο καλεντάρι.

Ο Millener παροτρύνει τους Βρετανούς και τους Ιρλανδούς φιλάθλους του WRC να υποστηρίξουν την επιστροφή του Rally Βόρειας Ιρλανδίας, απαντώντας σε μία δημοσκόπηση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στο event του Belfast.

To Rally Μεγάλης Βρετανίας κρέμεται από μία κλωστή, με την Βόρεια Ιρλανδία να είναι η μόνη εναλλακτική για το 2022. Το περσινό event που θα γινόταν στην περιοχή του Deeside ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας κι η πρόταση για Rally Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο θα γινόταν τον Αύγουστο, δεν προχώρησε, καθώς δεν ήταν εγγυημένη η χρηματοδότηση του event.

Το τελευταίο Rally Βόρειας Ιρλανδίας διεξήχθη πριν 12 χρόνια, το 2009, στην περιοχή του Sligo και νικητής είχε αναδειχθεί ο Sebastian Loeb.

“Είναι τρελό να σκέφτεσαι το WRC χωρίς ένα Rally στην Μεγάλη Βρετανία. Ναι, είναι ο αγώνας της πατρίδας μας κι όλοι θέλουν τον αγώνα της πατρίδας τους στο καλεντάρι, αλλά εκτός αυτού, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένα Rally στην Βόρεια Ιρλανδία θα ήταν φανταστικό,” δήλωσε ο Millener στο DirtFish.

“Κοιτάξτε τις διαδρομές που έχουμε εδώ, κοιτάξτε την κληρονομιά του αθλήματος και δείτε και τις υποδομές που έχουμε στο Belfast.”

Rally Wales 2018, Ott Tänak, Toyota
O Richard Millener τόνισε ότι η δημοσκόπηση για το Rally Βόρειας Ιρλανδίας προσφέρει μία ευκαιρία στους φιλάθλους του WRC, για να ακουστούν οι φωνές τους.

“Χρειαζόμαστε τους οπαδούς, για να δείξουν την υποστήριξή τους. Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις για την οικονομική ώθηση που θα φέρει το WRC στο Belfast και στην Βόρεια Ιρλανδία. Ωστόσο, θα βοηθήσει πολύ οι άνθρωποι να απαντήσουν στην δημοσκόπηση και να ξεκαθαρίσουν ότι θα είναι εκεί, υποστηρίζοντας τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις pub και μετά πιθανόν να έρθουν διακοπές εκεί, επειδή τους άρεσε το μέρος. Έτσι, λειτουργούν τα πράγματα.”

“Το να έχουμε την Βρετανία στο καλεντάρι είναι ζωτικής σημασίας και το γεγονός ότι η Ουαλία δεν μπορεί να βρίσκεται στο καλεντάρι δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε.”

Η πιθανότητα να δούμε το Rally Βόρειας Ιρλανδίας την επόμενη σεζόν παραμένει υπαρκτή, με τον επικεφαλής managing του WRC, Jonah Siebel, να δηλώνει: “Είναι στενάχωρο που το WRC δεν θα απολαύσει τις ομορφιές της Βόρειας Ιρλανδίας φέτος, αλλά η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία. Η επιθυμία μας να δούμε εκεί ένα Rally παραμένει κι ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για το 2022.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.