Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Mike Krack για Alonso: “Δεν θα έβαζε ποτέ κανέναν σε κίνδυνο”

Η Aston Martin υπερασπίζεται τον οδηγό της. Διά της φωνής του διευθυντή της, Mike Krack, η ομάδα δηλώνει ανοιχτά την υπεράσπισή της για τον Fernando Alonso και την άρνηση να δεχτεί την ποινή που του δόθηκε μετά το τέλος του αγώνα στην Μελβούρνη

Ο τρόπος μετάδοσης είναι ασυνήθιστος και αυτό μάλλον δείχνει την μεγάλη σύγχυση που έχει προκαλέσει το γεγονός. Το βράδυ της τρίτης, ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή. Αν και απευθύνεται στους υποστηρικτές της Βρετανικής ομάδας, το μήνυμά της είναι χωρίς ασάφειες και ξεπερνά βέβαια αυτό το πλαίσιο. Ο λόγος; Η ποινή του Fernando Alonso αυτή τη Κυριακή, μετά τον αγώνα της Μελβούρνης.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε αρχικά ως ποινή ένα drive-trough – κάτι που τον αναγκάζει δηλαδή να περάσει από το pit-lane χωρίς όμως να πραγματοποιήσει pit-stop, κάτι που κάνει τον οδηγό να χάνει πολύτιμο χρόνο – αυτό μετατράπηκε (επειδή είχε τελειώσει ο αγώνας) σε ποινή 20 δευτερολέπτων, έπειτα από ατύχημα που είχε ο George Russell ακριβώς από πίσω του στον προ-τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο οδηγός της Mercedes αιφνιδιάστηκε από κίνηση του αντιπάλου του, ο οποίος έκοψε πιο νωρίς την ταχύτητά του στις στροφές 9-10 έτσι ώστε να πάρει καλύτερη έξοδο από αυτές. Δεν υπήρξε ποτέ επαφή μεταξύ των δύο και ο Βρετανός βγήκε μόνος εκτός πίστας, χτύπησε τον τοίχο, και βρέθηκε σχεδόν με αναποδογυρισμένο το μονοθέσιο του στην μέση της πίστας σε άκρως επικίνδυνο σημείο όπου οι οδηγοί περνούν κοντά στα 200χιλ. ανά ώρα.

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες εκτίμησαν πως αν και επιτρεπόταν στον Alonso να κάνει τέτοια κίνηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση “οδήγησε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι στο λιγότερο πιθανώς επικίνδυνη λόγω της υψηλής ταχύτητας των μονοθεσιών σε αυτό το κομμάτι της πίστας”. Μόλις ενημερώθηκε για την ποινή, ο Ισπανός εξέφρασε τον βαθύ θυμό του, το είδαμε ειδικά στους λογαριασμούς του στα ΜΜΕ, και από εκείνη τη στιγμή, πολλοί ήταν οι παλαιοί οδηγοί της κατηγορίας που δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Alonso, όπως ο πρωταθλητής του 1996 Damon Hill.

Αυτή η υποστήριξη είναι πλήρες και στην ομάδα του, και πλέον δημόσια. Στην επιστολή του, ο Mike Krack είναι ξεκάθαρος, και επισημαίνει επίσης πως είναι πλέον αδύνατο να ζητηθεί η αναθεώρηση της απόφασης αφού καμία νέα απόδειξη δεν μπορεί να παρουσιαστεί στους αγωνοδίκες.

“Όλοι χαιρόμαστε που ο George είναι καλά στην υγεία του μετά το ατύχημα”, υπογραμμίζει πρώτα ο Λουξεμβουργιανός. “Θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζουμε πλήρως τον Fernando. Είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. Έτρεξε σε περισσότερους αγώνες από κανέναν και έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας. Είναι επανειλημμένα πρωταθλητής σε διάφορες κατηγορίες.”

“Το να πάρουμε 20 δεύτερα ποινή ενώ δεν υπήρξε επαφή με το μονοθέσιο που τον ακολουθούσε είναι δύσκολο να το καταπιείς, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση. Έχουμε τον καλύτερο φάκελο υπεράσπισης που μπορούμε να έχουμε αλλά, χωρίς νέες αποδείξεις δεν είμαστε σε θέση να ζητήσουμε το δικαίωμα αναθεώρησης.”

“O Fernando είναι ένας απίστευτος ανταγωνιστής και χρησιμοποιούσε όλα τα ‘εργαλεία’ του για να τερματίσει μπροστά από τον George, όπως το είδαμε και πέρυσι στην Βραζιλία με τον Sergio [Perez]”, καταλήγει ο Mike Krack. “Είναι η μαγεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο μεγαλείο της, δεν θα έβαζε ποτέ κανέναν σε κίνδυνο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολύ μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!