Mick Schumacher – “Είμαι πανέτοιμος για την F1”

SOCHI, RUSSIA – SEPTEMBER 26: Race winner Mick Schumacher of Germany and Prema Racing celebrates in parc ferme during the Formula 2 Championship Feature Race at Sochi Autodrom on September 26, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Joe Portlock – Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Ο Mick Schumacher δηλώνει πως είναι πανέτοιμος για τη μεγάλη του άνοδο στην F1, κάτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί πολύ σύντομα.

Ο junior της Ferrari Mick Schumacher, αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Formula 2 με μόλις 2 Grand Prix να απομένουν. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τρέχει του χρόνου με την ομάδα της Haas στην Formula 1. Teammate φαίνεται πως θα είναι ο συναθλητής του στην Formula 2, Nikita Mazepin.

Εντωμεταξύ, με δύο σεζόν F2 και F3 στις πλάτες του, ο γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher, πιστεύει πως η μεθοδική ανάπτυξη του ως οδηγό, όσο και η υπομονή του το τελευταίο διάστημα, τον έκανε πλέον να νιώθει ολοκληρωτικά έτοιμος για μία νέα καριέρα στην F1.

“Τα τελευταία χρόνια έθεσα ως στόχο την ανάπτυξη μου ως οδηγό και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου.” Δήλωσε ο 21χρονος Γερμανός σε πρόσφατη συνέντευξη του. “Αυτός είναι ο λόγος που νιώθω πανέτοιμος για την άνοδο μου στην F1.”

Mick Schumacher
O Mick Schumacher οδηγώντας την Ferrari F2004 με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2004 ο πατέρας του Michael Schumacher.

“Είμαι επίσης ευγνώμων για την ομάδα μου στην F2 η οποία μου έδωσε ένα εκπληκτικό μονοθέσιο με το οποίο πετυχαίνουμε σταθερά καλά αποτελέσματα”.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Mick και επίσημα θα έκανε το ντεμπούτο στην F1 στο Fp1 του Eifel Gp με την Alfa Romeo. Αυτό δυστυχώς όμως δεν συνέβη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που οδήγηση στην αναβολή του Fp1.

“Προφανώς και θα ήθελα να οδηγήσω.” Δήλωσε ο Mick για την αναβολή του Fp1 στο Eifel Gp. “Ωστόσο ήταν ένα θετικό τριήμερο για εμένα διότι δούλεψα με την ομάδα και συζήτησα αρκετή ώρα με τους μηχανικούς. Αυτό σίγουρα με βοήθησε στο να κατανόησα καλύτερα πως δουλεύει μία ολόκληρη ομάδα της F1 κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριήμερου.”

Με την πιθανότητα να κάνει ένα τεστ με μονοθέσιο της F1 στο Abu Dhabi, ο Mick γνωρίζει πως θα είναι ακόμη πιο κοντά στο να πετύχει τον στόχο του. Ο οποίος στόχος του είναι να γίνει οδηγός F1 σαν τον πατέρα του. Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε πως έχει αλλά 2 Grand Prix στην F2 και δεν πρέπει να αφήσει ότι έχει πετύχει εκεί στην φετινή σεζόν.

“Πάντοτε ένιωθα την ανάγκη να διαγωνιστώ στην F1. Και έχω δηλώσει πολλές φορές πως θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω.”

“Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είμαι εστιασμένης στην F2, διότι απομένουν δύο Grand Prix και δεν θέλουμε να τα πάμε καλά ως ομάδα. Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και εκεί θέλουμε να τερματίσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts