Miami GP – Επίσημα στο καλεντάρι από το 2022

H Formula 1 επιστρέφει στην Florida, καθώς όπως ανακοίνωσε προ ολίγου, το Miami GP θα βρίσκεται επίσημα στο καλεντάρι του 2022.

O αγώνας του Miami GP, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στην πολιτεία αυτήν από το 1959, θα πραγματοποιηθεί σε μία καινούρια χάραξη στο συγκρότημα του Hard Rock Stadium στο Miami Gardens, έδρα της γνωστής ομάδας του NFL, Miami Dolphins.

Αν και η ακριβής ημερομηνία του αγώνα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά στην 10ετή συμφωνία, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν δύο αγώνες.

Η πίστα η ίδια θα έχει μήκος 5.41km, και θα αποτελείται από 19 στροφές, 3 ευθείες και δυνατότητα για 3 ζώνες DRS, με εκτιμώμενη τελική ταχύτητα τα 320km/h. Το Hard Rock Stadium, το οποίο είναι ένα κέντρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας πολλαπλών χρήσεων και έχει φιλοξενήσει 6 Super Bowl, 2 Baseball World Series και πληθώρα rock συναυλιών, θα βρίσκεται στην καρδιά της πίστας, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο τις κοντινές μάχες, με γνώμονα τα πιο υψηλά στάνταρ ασφαλείας.

Το Miami θα είναι η 11η τοποθεσία που έχει αγωνιστεί η Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του πρωταθλήματος το 1950, μετά τις Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix και το Circuit of The Americas στο Austin.

Ο αγώνας θα βοηθήσει οικονομικά και τουριστικά τις τοπικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Miami και η Formula 1 με τον διοργανωτή θα δουλέψουν σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινότητα για να υπάρξουν μειωμένα εισητήρια για τους κατοίκους του Miami Gardens, ώστε να βεβαιωθούν πως θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν την αδρεναλίνη του αθλήματος.

Miami_Website News Image_1920x1080px_v1.png
Επι προσθέτως, θα υπάρξει πρόγραμμα που θα στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και την κοι9νότητα ώστε να διασφαλιστεί πως θα απολαύσουν τα πλήρη προνόμια του αγώνα, όντας στο Miami Gardens, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος εκπαίδευσης STEM μέσω της F1 σε σχολεία, όπως και την ευκαιρία να είναι οι τοπικές επιχειρήσεις μέρος του αγωνιστικού τριημέρου.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε πως η Formula 1 θα αγωνίζεται στο Miami αρχής γενομένης από το 2022,” είπε ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1.

“Οι ΗΠΑ είναι η αγορά κλειδί για εμάς, και είμαστε εξαιρετικά ενθαρρυμένοι από το που έφτασε η ανάπτυξή μας στις ΗΠΑ, κάτι που στηρίζεται περαιτέρω από αυτόν τον συναρπαστικό δεύτερο αγώνα. Θα δουλέψουμε στενά με την ομάδα από το Hard Rock Stadium και την FIA για να διασφαλίσουμε πως η πίστα θα δώσει συναρπαστικούς αγώνες αλλά και θα αφήσει μία θετική και με διάρκεια συνεισφορά στους ανθρώπους και την τοπική κοινότητα.”

“Είμαστε ευγνώμονες στους φιλάθλους μας, τους εκλεγμένους εκρποσώπους του Miami Gardens και την τοπική βιομηχανία τουρισμού για την υπομονή και την στήριξή τους κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ανυπομονούμε να φέρουμε το μεγαλύτερο θέαμα αγώνων του πλανήτη στο Miami για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.”

Ο Tom Garfinkel, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Hard Rock Stadium, πρόσθεσε: “Το συγκρότημα αναψυχής Hard Rock Stadium στο Miami Gardens υπάρχει για να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή του Miami και οι αγώνες της Formula 1 είναι όσο πιο μεγάλο γεγονός γίνεται.”

“Έχουμε δουλέψει με ειδικούς σχεδιαστές για να δημιουργήσουμε μία πίστα που εμείς, η Formula 1 και η FIA πιστεύουμε πως θα παρέχει εξαιρετικούς αγώνες και ελπίζουμε να δημιουργήσει τις καλύτερες και μοναδικές εμπειρίες για τους φιλάθλους που θα αντανακλούν την ποικίλα και δυναμική φύση του Miami.”

“Θέλω να ευχαριστήσω την Formula 1 και το Miami Gardens και τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Κομητείας του Miami Dade που δούλεψαν για να φέρουν αυτό το τεράστιο γεγονός εδώ για τα επόμενα χρόνια.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS