Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Αναδιοργάνωση στο τεχνικό τμήμα της Mercedes

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του τεχνικού τμήματος της, με τον τεχνικό διευθυντή, James Allison, να παίρνει νέο ρόλο.

Ο Allison, ο οποίος έγινε μέλος της Mercedes το 2017, θα αποτελέσει τον νέο επικεφαλής τεχνικών θεμάτων από την 1η Ιουλίου και θα συμμετάσχει σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Την θέση του τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο επικεφαλής τεχνολογίας, Mike Elliot.

O Elliot, ο οποίος έχει δουλέψει σε Reanult και McLaren, εντάχθηκε στην Mercedes το 2012 ως επικεφαλής αεροδυναμικής προτού μεταφερθεί στην τωρινή του θέση το 2017. Η Mercedes ξεκαθάρισε ότι αυτή η κίνηση της εξυπηρετεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική και δεν έχει να κάνει με την απόδοση του τωρινού μονοθεσίου της.

Ο επικεφαλής της Γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, υποστήριξε ότι η ομάδα χαίρεται που κρατάει τον Allison στους κόλπους της.

“Από την στιγμή της ένταξής του στην Mercedes το 2017, ο James Allison ήταν ένας εξαιρετικός τεχνικός διευθυντής για την ομάδα μας και συνέβαλε τα μέγιστα στην απόδοση που είχαμε. Συνδύασε με επιτυχία το πάθος και την αποφασιστικότητά του με την εμπειρία και την ωριμότητά του.”

“Ξέραμε εδώ και λίγο καιρό ότι η θητεία του ως τεχνικός διευθυντής θα τελείωνε κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έναν νέο ρόλο, για α παραμείνει στην οικογένειά μας. Θα είναι ένας πολύ σημαντικός συνέταιρος για εμένα τα επόμενα χρόνια και ξέρω ότι έχουμε πολλά ακόμη να πετύχουμε.”

James Allison
Από την δική του πλευρά, ο James Allison υποστήριξε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να αλλάξει πόστο και να αναλάβει έναν νέο ρόλο.

“Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις έχουν μια ιδιαίτερη ζωή κι επέλεξα να αφήσω τον ρόλο μου ως τεχνικός διευθυντής, ώστε να παραδώσω την σκυτάλη τον σωστό χρόνο τόσο για εμένα όσο και για τον οργανισμό.”

“Πέρασαν 4,5 υπέροχα χρόνια ως τεχνικός διευθυντής κι ήταν σπουδαίο προνόμιο το να ηγούμαι της τεχνικής προσπάθειας της ομάδας όλο αυτόν τον καιρό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.