Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Mercedes- Οι δυσκολίες της σεζόν “δεν τους έχουν κάνει κακό”

Η Mercedes είναι πεπεισμένη ότι το σοκ που βίωσε από τους φετινούς αγώνες δεν έχει κάνει στην ομάδα “καμία μακροπρόθεσμη ζημιά”.

ε την εποχή των υβριδικών turbo κινητήρων στην F1 από το 2014, η Mercedes δεν έχει ακόμη κερδίσει έναν αγώνα μέχρι στιγμής το 2022, αφού δεν τους ήταν εύκολο να πιέσουν την W13 στο όριο.

Πέρασε μήνες προσπαθώντας να δαμάσει την ακραία υπόσχεση που παρεμπόδιζε την πρόοδο για τον Lewis Hamilton και τον George Russell, αλλά πρόσφατα σημείωσε μια ανοδική πορεία.

Η Mercedes παραδέχεται ότι η αρχή του έτους ήταν δύσκολη να αντιμετωπιστεί, αλλά, όπως και άλλες δύσκολες στιγμές που είχε στο παρελθόν τις οποίες ξεπέρασε – όπως στη Σιγκαπούρη το 2015 – η ομάδα βλέπει αξία σε τέτοιες στιγμές.

Ο Andrew Shovlin, ο επικεφαλής της Mercedes στην μηχανική ανάλυσης εδάφους, δήλωσε ότι η ομάδα έχει μια νοοτροπία ακμής από την επίλυση προβλημάτων ακόμα και αν τα πράγματα ήταν δύσκολα σε ορισμένες περιπτώσεις.

“Είναι ευχάριστο να έχεις μια πολύ διαφορετική πρόκληση”, είπε. 

“Υπήρχαν σίγουρα μέρη στις αρχές του έτους που δεν ήταν ευχάριστα, και μέσα στην ομάδα ήταν πολύ αγχωτικό και περισσότερα από ό, τι θα θέλαμε. 

Στην πραγματικότητα, στους μηχανικούς αρέσει να έχουν προβλήματα για να λύσουν. Και υπήρχαν επίσης περίοδοι που ήμασταν κυρίαρχοι, και δεν είχαμε κανένα ανταγωνισμό, που έγινε κάπως βαρετό και λίγο προβλέψιμο. 

Άρα όλες αυτές οι προκλήσεις είναι αυτό που πραγματικά μας βοηθάει να επεκταθούμε. Επί του παρόντος έχουμε έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης. 

Και αν μπορέσουμε να αναπτύξουμε το δρόμο μας, νομίζω ότι η ομάδα θα ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Αλλά μέχρι στιγμής φέτος, ήταν μόνο μια περίπτωση αναδόμησης της  εμπιστοσύνης μιας ομάδας που ήταν πολύ ισχυρή και που πέρασε ένα σοκ. Οπότε ήταν μια δύσκολη αλλά καλή πρόκληση για μας.

Ο Shovlin συμφωνεί ότι ο τρόπος που η Mercedes επανήλθε από την πτώση τους στη Σιγκαπούρη το 2015 για να κερδίσει στο τουρνουά στο Marina Bay έναν χρόνο αργότερα, και αυτό είναι το είδος της ανάκαμψης που η ομάδα ελπίζει να επαναλάβει.

“Μιλάτε για περιπτώσεις όπως η Σιγκαπούρη και αν ρωτήσεις πολλούς μηχανικούς στην ομάδα, ποια είναι τα κυριότερα σημεία μας; Ήταν η δουλειά που κάναμε μετά τη Σιγκαπούρη”, είπε. 

“Τότε, επιστρέψαμε εκεί την επόμενη χρονιά, και κυριαρχούσαμε. Είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα έχει συνεργαστεί για να διορθώσει μερικά από αυτά τα αξιοσημείωτα ζητήματα. Υπάρχουν πράγματα που μας τράβηξαν έξω φέτος, αλλά νομίζω ότι η δύναμη της ομάδας είναι οι άνθρωποί της. 

Αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε όλοι σοφότεροι και πιο έμπειροι. Έτσι πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα, αυτό δεν θα βλάψει καθόλου την ομάδα. “

Αλλά ενώ η ομάδα βλέπει θετικά από τις δύσκολες εποχές, το αφεντικό, Toto Wolff, δεν έχει ψευδαισθήσεις για το πόσο δύσκολη ήταν η έναρξη για το 2022.

Σε ερώτηση αν ένιωσε ότι η ομάδα είχε κάποιο όφελος από τους αγώνες, είπε: «Καλύτερα να μην ήμουν εκεί. Καταφέραμε να το ανατρέψουμε αλλά κάποια πράγματα είναι πιο ασήμαντα απ’ ότι νομίζετε. 

Άλλα πράγματα ήταν σημαντικά για να τα ξεπεράσουμε, και σήμερα  δεν έχουμε τίποτα. Από την άποψη της μηχανικής, αυτό ήταν σίγουρα πολύτιμο. Αλλά για όλους εμάς, και από μια επαγγελματική άποψη, ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. 

Επειδή αν οι κορυφαίοι μηχανικοί δεν καταλαβαίνουν πραγματικά γιατί τα δεδομένα δεν συσχετίζονται με την πραγματικότητα, αυτό δεν είναι εύκολο.”Στη συνεχεια ρωτήθηκε αν η ομάδα βρίσκεται “χαμένη” μερικές φορές, και είπε: “Ναι, έχει χαθεί. Δεν είναι η αίσθηση του να είσαι τελείως χαμένος. Αλλά σκέφτεσαι πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό για να κατανοηθεί; Επειδή πλησιάζει η επόμενη σεζόν.”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter