Mercedes – Πλήγμα το ότι δεν κέρδισε ο Michael με τα ασημένια βέλη

Μερικά από τα μακροβιότερα μέλη του προσωπικού της Mercedes αποκάλυψαν πως τους “ράγισε την καρδιά” το ότι ο Michael Schumacher δεν κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στην επιστροφή του με τα ασημένια βέλη. Όλα στο τελευταίο επεισόδιο του Beyond The Grid podcast.

Υπήρχαν 4 ιδιαίτεροι καλεσμένοι στο Beyond The Grid αυτήν την εβδομάδα. Εκπροσοπώντας την Mercedes ήταν ο Simon Cole, επικεφαλής μηχανικός, ο Andrew Shovlin, επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα, ο James Vowles, επικεφαλής στρατηγικής, καθώς και ο αθλητικός διευθυντής, Ron Meadows, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τις αρχές της, εμ την πρώτη του δουλειά να είναι η επίβλεψη της δημιουργίας του εργοστασίου της BAR, το οποίο χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα η ομάδα.

Για το 2010, η Mercedes υπέγραψε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Michael Schumacher, ο οποίος απουσίαζε από τους αγώνες από το 2006. Πλάι του ήταν ο νεαρός Γερμανός, Nico Rosberg, και ενώ τα αρχικά αποτελέσματα ήταν αξιοπρεπή, η ομάδα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2012 για μία pole position. Αυτή ήρθε εμφατικά από, ποιόν άλλον, τον Michael Schumacher στο Grand Prix του Μονακό. Ωστόσο, ο πρωταθλητής είχε ποινή 5 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης και έμεινε χωρίς ελπίδες για νίκη, αφού εκκίνησε από την 6η θέση.

Εικόνα
Στο podcast, ο επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes, James Vowles, μίλησε για την pole position και την ευκαιρία για νίκη.

“Πτούσα από την χαρά μου και νομίζω πως ήταν ένας από τους καλύτερους γύρους που έχει κάνει πιθανότατα σε όλη του τη ζωή… όμως μου ράγισε η καρδιά, πραγματικά στενοχωρήθηκα για εκείνον, επειδή ήταν ένας οδηγός που όλοι θέλαμε να κερδίσει έναν αγώνα, γύρω από αυτό το τραπέζι και μέσα στο εργοστάσιο, επειδή το άξιζε ειλικρινά, κατέβαλε τόση προσπάθεια στην ομάδα και τόση πολλή από την ζωή του που θα ήταν σαν ανταπόδοση και ήταν η δικιά του ευκαιρία καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.”

“Και ήμουν στενοχωρημένος με το γεγονός πως αυτός ήταν ο αγώνας που έπεσε πίσω. Τον ένιωσα, ακόμα τον νιώθω, δεν πήρε τα αποτελέσματα που άξιζε δεδομένης της προσφοράς του στην ομάδα.”

O Ron Meadows προσθέτει:

“Δεδομένου του πόσο μας βοήθησε να βελτιωθούμε, νομίζω πως αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι που δεν είδα τον Michael να κερδίζει αγώνα για εμάς, επειδή ήταν ο πιό διαφορετικού επιπέδου οδηγός που είχαμε δουλέψει μέχρι τότε.”

“Πραγματικά πιστεύω, όλοι θέλαμε να τον δούμε να κερδίζει. Δεν συνέβη. Μερικά χρόνια αργότερα δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να κερδίζουμε και του αξίζει μέρος από αυτό επειδή ο λόγος που κερδίζουμε σήμερα, αρκετό από αυτό είναι επειδή μας έκανε (ο Michael) καλύτερους.”

Εικόνα
Ο Vowles εξήγησε πως ο Schumacher ακόμα έβγαζε ταλέντο, όμως η ηλικία του, 43 την τελευταία του σεζόν, ίσως έβαζε όριο στην απόδοσή του.

“Αυτό που δεν είχαμε καταλάβει πριν, αλλά καταλάβαμε τώρα, είναι και αυτό που τον έκανε δυνατό, ότι ήξερε πως είναι αδύναμος και το αποδεχόταν όπου ήταν αδύναμος και προσπαθούσε να βελτιώνεται όλη την ώρα.”

“Είχε άσχημα αποτελέσματα σχετικά με το πως οδηγούσε το μονοθέσιο συγκρητικά με τον Nico, όμως είχε ενσυναίσθηση του γεγονότος και έκανε ότι μπορούσε για να βελτιώσει αυτές τις αδυναμίες. Όμως, ειλικρινά, μερικός λόγος των αδυναμιών αυτών ήταν η ηλικία, όπου δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Νομίζω πως ήξερε επίσης πως είχε φτάσει η ώρα του.”

“Απλά εύχομαι να είχε κερδίσει τον αγώνα του, επειδή μία χρονιά ακόμα, θα ήταν φανταστική χρονιά για εκείνον.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Discord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS