FORMULA 2ΝΕΑ

Mercedes – Δεν περιμένει από τον Antonelli να κερδίσει την F2 το 2024

O Andrea Kimi Antonelli κάνει ένα μεγάλο άλμα περνώντας στην Formula 2 μόλις από το 2024, αλλά η Mercedes δεν περιμένει από εκείνον μία άμεση επιτυχία.

ο Andrea Kimi Antonelli θα αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση το 2024. Πρωταθλητής στα Ιταλικά και Γερμανικά πρωταθλήματα Formula 4 όπως και στα πρωταθλήματα μέσης ανατολής και Ευρώπης στην Formula Regional – σε μόλις δύο χρόνια -, ο 17χρονος Ιταλός ετοιμάζετε ήδη να ανέβει στην κατηγορία της Formula 2 με την ομάδα της Prema.

Ομάδα με την οποία γνώρισε όλες αυτές τις επιτυχίες σε μονοθέσια, χωρίς να περάσει από την FIA F3, η οποία έχει γίνει αναπόφευκτη κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Έτσι ήταν η επιθυμία της Mercedes, η οποία έχει πάρει των νεαρό οδηγό υπό την αιγίδα της από το 2019, χρονιά που θα τερμάτιζε 2ος στο πρωτάθλημα Ευρώπης στο καρτ στα μόλις 13 του χρόνια. Ο νεαρός οδηγός δεν θα έχει την δουλειά εύκολη στον αντιθάλαμο της Formula 1, όμως τα ‘ασημένια βέλη‘ δεν θέλουν να τον πιέσουν.

“Όταν πήραμε τον Kimi υπό την αιγίδα μας, ήταν ήδη ένα φανταστικό ταλέντο”, σχολιάζει ο Toto Wolff, διευθυντής της Mercedes AMG F1. “Βλέπαμε ήδη τι παιδί θα γινόταν, ήταν δυνατός. Τον είχαμε στο συνεργείο μας και ήταν πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Στο καρτ, είχε ήδη πολλές επιτυχίες, ύστερα όταν τον βάλαμε σε μονοθέσιο, κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα ως Rookie.”

“Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι ο Kimi είναι πάρα πολύ δημοφιλές. Το να τον βάλουμε στην Formula 2 είναι ένα πολύ μεγάλο σκαλί για εκείνον, γιατί αυτά τα μονοθέσια είναι πολύ πιο βαριά και δυνατά. Αλλά αν του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται, αν δεν περιμένουμε από εκείνον να τα κερδίσει όλα από την πρώτη του σεζόν, πιστεύω ότι έχει τα προσόντα για να γίνει ένας ‘μεγάλος’ αυτού του αθλήματος.”

Η Mercedes βλέπει στον Antonelli ένα μεγάλο ταλέντο του μέλλοντος, και ένας υποψήφιος αντικαταστάτης του Lewis Hamilton μακροπρόθεσμα, αλλά η Γερμανική ομάδα θα μπορούσε έτσι να τον αφήσει μερικές χρονιές στην Formula 2 για να δείξει το τι είναι ικανός να κάνει.

“Πιστεύω ότι εξαρτάται από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα είναι καινούργια μονοθέσια, κάτι το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα, όλα θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα του οδηγού. Αλλά θα υπάρξουν σκληροί αντίπαλοι που θα πραγματοποιούν την δεύτερή τους χρονιά και που χαίρουν από μεγάλη εκτίμηση – ο Fred [Vasseur] έχει έναν”, υπογραμμίζει ο Wolff αναφερόμενος στον Junior οδηγό της Ferrari που είναι ο Oliver Bearman.

Ο Βρετανός μάλλον θα είναι στο δεύτερο μονοθέσιο της Prema μαζί με τον Antonelli έχοντας σημειώσει 4 νίκες φέτος ως Rookie οδηγός στην F2. “Να κάνει [ο Antonelli] μία ή δύο χρονιές, πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για μία θέση στην F1. Και υπάρχει ένα στάδιο μέχρι τότε: πρέπει να συγκεντρωθούμε πάνω στην Formula 2 και τίποτα άλλο.”

Ο Antonelli σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών του τέλους σεζόν της F2 στο Abu Dhabi πίσω από τον Bearman, πριν σημειώσει τον 6ο ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά της Πέμπτης.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!