Mercedes- Ανακοινώνει την μείωση διοξειδίου και αύξηση γυναικείου προσωπικού

Η Mercedes αποκάλυψε ότι έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου κατά περισσότερο από 50%, και αύξησε τα γυναικεία μέλη της ομάδας.

Η Mercedes έχει ξεκινήσει πολυάριθμα προγράμματα για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων, της ποικιλομορφίας και των προσπαθειών ένταξης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Accelerate 25, που ανακοινώθηκε το 2020, για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων της ομάδας στο 25% μέσα σε πέντε χρόνια.

Επίσης, η ομάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η  Accelerate 25, είχε ως αποτέλεσμα τα γυναικεία μέλη στην ομάδα, να αυξηθούν από 12% σε 15% του εργατικού δυναμικού τους και οι εργαζόμενοι που προέρχονται από εθνικές μειονότητες να αυξηθούν από 3% σε 7%, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, το 32% των νέων μελών των ομάδων είχε ενταχθεί από υπό εκπροσωπούμενες ομάδες.

Επιπλέον, η Mercedes συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Mulberry Schools Trust, το Stemettes, την Association for Black και Minority Ethnic Engineers, και νέους συνεταίρους στο Sutton Trust και το British Disability Forum – ενώ ο Lewis Hamilton ανακοίνωσε τη δημιουργία της φιλανθρωπικής του συνεργασίας, Ignite, πέρυσι.

Η Mercedes έχει υπερβεί τη φιλοδοξία της να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 50% μέχρι το 2022. Εξακολουθούν να στοχεύουν σε ένα καθαρά μηδενική εκπομπή άνθρακα έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 100% των εκπομπών  που προκαλούνται άμεσα ή έμμεσα από την ομάδα – έως το 2026.

Η Mercedes επένδυσε πρόσφατα στην Sustainable Aviation Fuel για τη μείωση των εκπομπών που είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της, αλλά δεν εκπέμπεται άμεσα ή έμμεσα από την ομάδα. Στοχεύουν επίσης στη μείωση κατά 75% των εκπομπών του Scope3 έως το 2030 και στην εξάλειψη του άνθρακα κατά 25% έως το 2030.

Τέλος, η δεύτερη ετήσια έκθεση βιωσιμότητας της Mersedes, περιγράφει λεπτομερώς τον φιλανθρωπικό και κοινοτικό τους αντίκτυπο.

Η ομάδα έχει υποστηρίξει την τοπική τους κοινότητα και το τοπικό συμβούλιο μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων της κοινότητας και τα μέλη της ομάδας έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 75.000 λίρες προς τον στόχο των 100.000 λιρών ως τον Δεκέμβριο του 2022 για την Alzheimer’s Research UK.

“Οι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού τροφοδοτούνται από πάθος. Συμμετέχουμε στον ταχύτερο, πιο δυναμικό αθλητισμό στον κόσμο, και έχουμε ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την παγκόσμια πλατφόρμα για να είμαστε κάτι παραπάνω από ηγέτες. Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Toto Wolff.

“Τα τελευταία χρόνια, έχουμε εργαστεί πολύ για να αλλάξουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουμε στον κόσμο. Έχουμε δεσμευτεί πλήρως για βιώσιμη υψηλή απόδοση. Αυτό είναι το μέλλον για όλους μας. 

Είτε αναπτύσσουμε τους πόρους μας για να προωθήσουμε τις τεχνολογικές προόδους που θα βοηθήσουν την κοινωνία να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, είτε δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού μας, και να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, το πάθος μας δεν είναι μόνο στα αυτοκίνητα που βλέπουμε στην πίστα, είναι σε όλα όσα κάνουμε. 

Είμαστε μια ομάδα επίλυσης προβλημάτων. Και ορίζουμε φιλοδοξίες για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι σε όλα όσα κάνουμε. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του ταξιδιού, αλλά έχουμε δεσμευτεί σε εξαιρετικά δύσκολους στόχους, διότι όλοι αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. 

Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας και τα επιτεύγματα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τις κορυφαίες βιομηχανικές στρατηγικές που έχουμε σχεδιάσει  για τα επόμενα χρόνια. 

Αυτό που συμβαίνει στην πίστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τι συμβαίνει στον κόσμο, και αυτό οδηγεί ολόκληρη την ομάδα να πηγαίνει συνεχώς όλο και πιο γρήγορα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS