WRC

Με τρία πληρώματα και Sordo η Hyundai στην Σαρδηνία 

Τα πληρώματα τα οποία θα συμμετάσχουν στο ράλλυ Σαρδηνίας (1-4/6) ανακοίνωσε η Hyundai, με τον Dani Sordo να επιστρέφει στην δράση μετά το ράλλυ Μεξικού. 

Τρεις οδηγοί θα εκπροσωπήσουν την Hyundai στον έκτο αγώνα του WRC για την φετινή σεζόν στην Σαρδηνία (1-4/6). Οι Thierry Neuville/Martin Wydaeghe και Esapekka Lappi/Janne Ferm, θα ηγηθούν της ομάδας από την Νότια Κορέα. 

Ο Βέλγος, έφυγε από την Κροατία με πέντε βαθμούς στο σακούλι, καθώς μια έξοδος το πρωί του Σαββάτου του στέρησε την πρωτιά. Ήταν ωστόσο ταχύτερος στην Powerstage. Από την άλλη ο Lappi αν και ξεκίνησε τέταρτος, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, η οποία αποτελεί και την καλύτερη επίδοση για το 2023. 

Το τρίτο Hyundai i20 N Rally 1 θα οδηγήσουν οι Dani Sordo/Candido Carrera. Ο Ισπανός οδηγός επιστρέφει στην δράση μετά το ράλλυ Μεξικού όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση. Μέχρι στιγμής, είναι ακόμα άγνωστο αν εκείνος η κάποιος άλλος οδηγός θα αντικαταστήσει τον Craig Breen, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Κροατία. 

Άλλωστε η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δύο σερί νίκες που κατέκτησε ο Sordo το 2019 και το 2020. Πριν από μερικές ημέρες έκλεισε τα 40.  

Οι πιθανότητες για να δουμε τον Sordo να αγωνίστει σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν είναι λίγες. Επιπλέον είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην τον δούμε σε αγώνες όπως η Φινλανδία και η Εσθονία καθώς έχει εκφράσει την απέχθεια του σε αυτούς. 

Η θέση του Breen στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει ήδη καλυφθεί από τον Kris Meeke. Ο Ιρλανδός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ράλλυ Terras D’Aboboreira, ενώ οι βαθμοί του στο ράλλυ Πορτογαλίας θα μετρήσουν για το πρωτάθλημα της WRC 2. 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.