Με Renault η Red Bull λόγω κανονισμών

Η Renault αναφέρει πως είναι πρόθυμη να παρέχει κινητήρες τόσο στην Red Bull όσο και στην Alpha Tauri για το 2022 , μετά την ανακοίνωση της Honda για την έξοδο της από την Formula 1 στο τέλος του 2021.

Και οι δύο ομαδες έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση νέου συνεργάτη στον τομέα των κινητήρων για το 2022 μετά την ξαφνική ανακοίνωση της Honda για την διακοπή του προγράμματος της στην Formula 1 στο τέλος της επόμενης season.

Να υπενθυμίσουμε πως η Renault παρείχε κινητήρες στην ομάδα της RedBull από το 2007 έως το 2018. Σε αυτο το χρονικό διάστημα, οι δύο εταιρείες έχουν πανηγυρίσει μαζί 4 δίπλα πρωτάθληματα (οδηγών και κατασκευαστών) .

Ωστόσο, η αυτή η σχέση διακόπηκε άδοξα το 2018 λόγω διαφόρων μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της RB, Christian Horner και του μηχανικού – διευθυντή της Renault, Cyril Abiteboul.

Red Bull
Ο Verstappen στην πίστα του Sochi

Επιπρόσθετα, οι κανονισμοί της FIA αναφέρουν πως ο κατασκευαστής ο οποίος παρέχει κινητήρες στις λιγότερες ομάδες σε μια season, πρέπει να παρέχει κινητήρες στην ομάδα η οποία εκείνη την περίοδο δεν έχει κάποιον άλλον πάροχο κινητήρων.

Ο ίδιος ο Cyril Abiteboul αναφέρει: “Σας διαβεβαιώνω πως δεν χρειάζεται συζήτηση για αυτό το θέμα. Ως ομάδα και κατασκευαστής στην Formula 1, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε κάθε κανονισμό !

Renault
Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20. Russian Grand Prix, Saturday 26th September 2020. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

Επιπλέον είπε: “Προφανώς όμως, δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Χρειάζεται να κάνουν αίτηση για να τους παρέχουμε κινητήρες, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν έχει συμβεί. Επίσης είναι και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην απόφαση μας όπως η στιγμή που πρέπει να γίνει η συμφωνία. Και είμαστε ακόμα κάπως μακριά από αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι στην Formula 1 πολλά μπορούν να συμβούν και η άνοιξη του 2021 είναι ακόμα αρκετά μακριά. Οπότε θα το ξαναπώ: πολλά και διάφορα μπορούν να συμβούν μέχρι τότε.

Ωστόσο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγει κάτι καλό από όλη αυτή την κατάσταση!

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS